Avengers: Endgame: James Cameron gratuluje k porážce Avatara a chystá novinku

Avengers: Endgame: James Cameron gratuluje k porážce Avatara a chystá novinku | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 5 obrázků
James Cameron se pustí do dalšího přírodovědného dobrodružství, zatímco Marvel potichu osnuje další velkou předváděčku svých novinek.

Asi vám nemusíme připomínat, že v neděli Avengers: Endgame překonali Avatara a čistě z hlediska hrubých tržeb se stali historicky nejúspěšnějším filmem v pokladnách kin. Podrobně jsme to rozebrali v nedělním Box Office. Čekalo se, jak na to zareaguje režisér James Cameron, který první příčku dosud držel. A reagoval se stejnou grácií, jako když mu Avengers potopili Titanic. Pogratuloval a ještě poslal kolegům z Marvelu hezký artwork s Iron Manem obklopeným létajícími semínky posvátného stromu. Navijsky dodal: „Oel Ngati Kameie“, tedy „Zřím tě Marvele“. A pak už anglicky doplnil: „Gratuluji Avengers: Endgame k tomu, že se stali novým králem pokladem“. Od Jima je to pěkný projev kolegiálního chování a zároveň samozřejmě dobrá reklama pro Avatara (a jeho pokračování), o kterém se najednou úplně zadarmo mluví.

Bratři Russoovi, režiséři Avengers: Endgame odpověděli: „Jime Camerone, měl jsi obrovský vliv na to, že jsme se do filmů zamilovali. Děkujeme za inspiraci a za to, že jsi ukázal světu, co je možné. Nemůžeme se dočkat toho, až nás vezmeš na další výpravu...“. K tomu bratři dodali sérii obrázků, na kterých si uslintávají nad Cameronovými stěžejními filmy. Najdete je v galerii.

„Železný Jim“, jak se slavnému filmaři často přezdívá, mezitím točí hned několik pokračování Avatara a souběžně si přibral další projekt. Spolu s National Geographic připravuje sérii Mission OceanX, která divákům přiblíží průlomovou námořní expedici. Loď Alucia2 bude zkoumat život v Indickém oceánu a Cameron nám chce ukázat jak její objevy, tak život mořských biologů a dalších expertů, kteří se expedice účastní. Jako velkou inspiraci Cameron vnímá dokumenty Jacquese Cousteaua. Sám nemůže být s výzkumníky po celou dobu, protože je zaneprázdněný Avatarem, ale v několika klíčových momentech se k nim připojí a rád by se podíval i přímo do vody. Pro natáčení jeho tým vyvinul novou techniku, včetně nejmodernějších dálkově ovládaných kamer či kamer, které dovedou točit při opravdu špatných světelných podmínkách. Záběry se budou stříhat rovnou na palubě Alucie2, aby National Geographic mohl okamžitě divákům servírovat první ochutnávky.

A Marvel? Ten mezitím dál pomáhá Disneymu v realizaci jeho plánů na dobytí multimediálního světa. Jen co se Avengers: Endgame stali kasovně nejúspěšnějším filmem a studio oficiálně oznámilo víc jak desítku nových projektů a ovládlo letošní Comic-Con, jsou tu podrobnosti o tom, kdy Marvel udeří příště. Jak jsme mohli předpokládat, příští prezentace přijde na Disneyho akci D23, která se odehrává od 23. do 25. 8. v americkém Anaheimu. Disney využil příležitost, svezl se s aktuálním úspěchem Marvelu a oznámil všechny panely, které značka na na festivalu bude mít. Nás konkrétně zajímá panel prezentace filmů Walta Disneyho, která začne 24. srpna v 19 hodin našeho času. Akce je zaměřená na veškerou Disneyho hranou tvorbu a trvá pouze dvě hodiny, takže Marvel bude mít daleko menší prostor než na Comic-Conu, i tak dle oficiálního programu můžeme čekat „Ochutnávku vzrušujících projektů Marvel Studios. Jako obvykle na diváky čekají exkluzivní záběry, speciální hosté a mnohem víc“.

Co tedy můžeme očekávat? Reálně nic moc nového. Marvel buď v rychlosti zopakuje seznam chystaných projektů čtvrté fáze Marvel Universe, popřípadě se zaměří na několik málo filmů (nejspíš na Black Widow a The Eternals) a těm věnuje větší prostor. Co z toho může kynout pro nás? Mohli bychom se dočkat nějaké další castingové novinky, popřípadě nových artworků. Z D23 také častěji unikají záběry na internet, a tak bychom mohli vidět bootlegovou verzi upoutávky na Black Widow, která běžela na Comic-Conu. Klasicky vás budeme podrobně informovat o všem, co se na D23 šustlo.

Galerie: 6

Avengers: Endgame: James Cameron gratuluje k porážce Avatara a chystá novinku | Fandíme filmu Avengers: Endgame: James Cameron gratuluje k porážce Avatara a chystá novinku | Fandíme filmu Avengers: Endgame: James Cameron gratuluje k porážce Avatara a chystá novinku | Fandíme filmu Avengers: Endgame: James Cameron gratuluje k porážce Avatara a chystá novinku | Fandíme filmu Avengers: Endgame: James Cameron gratuluje k porážce Avatara a chystá novinku | Fandíme filmu Avengers: Endgame: James Cameron gratuluje k porážce Avatara a chystá novinku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest