Lord of the Flies: Nová filmová verze knižní klasiky má režiséra

Lord of the Flies: Nová filmová verze knižní klasiky má režiséra | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit dalších 6 obrázků
Pán much od spisovatele Williama Goldinga se dočká již třetího filmového zpracování. Bude se držet originálu nebo půjde vlastní cestou?

Studio Warner Bros. získalo práva na zfilmování novely Pán much v roce 2017 a od té doby ustavičně pracuje na realizaci celého projektu. Nové filmové verze by se mohl ujmout Luca Guadagnino, režisér loňského hororu Suspiria nebo uznávaného romantického snímku Dej mi své jméno. Pokud se studio s režisérem dohodne, brzy se začne s dalšími přípravami, přičemž samotný snímek by měl být víceméně věrný předloze, ale zároveň by měl být moderní, aby obstál nárokům dnešní generace diváků.

V knize se vypráví o skupině chlapců, kteří ztroskotají na opuštěném ostrově. Nejprve začnou utvářet jednoduchou společnost, ale po čase se začnou obracet proti sobě. V minulosti se hovořilo o tom, že bychom se měli dočkat dámské verze, tudíž ze skupiny chlapců, by se stala skupina dívek. Tento nápad byl však podle všeho smeten ze stolu (tvrdí to zákulisní zdroje uvnitř studia) a my se tak dočkáme zpracování, které se bude téměř do puntíku držet předlohy.

V galerii si můžete prohlédnout obrázky z dřívějšího filmového zpracování.

Pán much je původně kniha od autora Williama Goldinga. Je to dnes již klasický příběh chlapců z britské internátní školy, kteří se ocitnou na opuštěném ostrově. Hra na Robinsony se však brzy změní v boj všech proti všem, v němž je hlavní předností síla, autorita a schopnost šířit strach. Kniha se obrací ke stále aktuální otázce: Je civilizace v našem chování opravdu tak silně zakořeněna, jak si namlouváme? Nebo jsme stále jen příslušníky smečky?

Galerie: 7

Lord of the Flies: Nová filmová verze knižní klasiky má režiséra | Fandíme filmu Lord of the Flies: Nová filmová verze knižní klasiky má režiséra | Fandíme filmu Lord of the Flies: Nová filmová verze knižní klasiky má režiséra | Fandíme filmu Lord of the Flies: Nová filmová verze knižní klasiky má režiséra | Fandíme filmu Lord of the Flies: Nová filmová verze knižní klasiky má režiséra | Fandíme filmu Lord of the Flies: Nová filmová verze knižní klasiky má režiséra | Fandíme filmu Lord of the Flies: Nová filmová verze knižní klasiky má režiséra | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest