Bourne 5: Matta Damona už asi neuvidíme

Bourne 5: Matta Damona už asi neuvidíme | Fandíme filmu
Jaká je budoucnost Bourneovské série?

Když se začal připravovat Bourneův odkaz, tedy jakýsi spin-off Bourneovské série bez titulární postavy, pořád se tak nějak počítalo s tím, že by se Jason (Matt Damon) mohl jednou vrátit. Sám Damon vždycky opakoval, že pokud bude chtít pokračovat režisér Paul Greengrass, moc rád se přidá. Pak se začaly objevovat dokonce zbožná přání producentů (a jistě i řady fanoušků), kteří si vysnili budoucnost, ve které se agenti Bourne a Cross setkají v jednom filmu a využijí svého zdvojeného komerčního potenciálu. Jenže teď to vypadá, že jakákoliv šance, že by se Damon vrátil, je definitivně pryč.

Matt sice dál opakuje, že s Greengrassem se kdykoliv k sérii milerád vrátí, jenže jedním dechem dodává, že prakticky přesvědčený o tom, že Greengrass o sérii definitivně ztratil zájem. Bourne Legacy totiž se světem původní trilogie pracovalo natolik (styčné události, postavy), že by Greengrassův film musel brát Legacy v potaz a o to zkrátka nestojí. Chce si Bournea dělat po svém, nebo vůbec. A nějaké dementování předchozího děje ve stylu Dallasu (Na konci osmé sezony zemřela jedna z hlavních postav a odešel klíčový scenárista. Když se oba v desáté sérii vrátili, označili devátou sezonu za pouhý sen, aby se událostmi nemuseli zabývat) nepřichází v úvahu. Nehledě na to, že se Greengrass dost špatně snáší s Gilroyem (režisér a scenárista čtyřky, scenárista předchozích dílů), takže kdyby museli z jakýchkoliv důvodů znovu spolupracovat, asi by to nedopadlo dobře.

Otázkou je, jestli má série bez Damona šanci na přežití. Bourne Legacy postrádal hlavní hvězdu, měl jen minimum akčních scén, a přesto se z nějakého důvodu jednalo o nejdražší díl celé série. Vysoký rozpočet však nepomohl tržbám. Film měl druhé nejslabší výsledky po Agentovi bez minulosti, který však měl sotva poloviční rozpočet. Souhrnně se dá říct, že když Legacy sečte tržby z kin a všechny ostatní příjmy (DVD, televize atd.), tak se horko těžko zaplatí. A to potenciálnímu pokračování nedělá zrovna dobré vyhlídky. Producenti sice mluví o tom, že pokračování dělat chtějí, nicméně všechno se pořád ještě může změnit. Uvidíme, jak to nakonec celé dopadne.

Zdroje: THR, Movieline

Bourneův odkaz

10.08.2012 | USA
Akční, Dobrodružný, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest