Box Office: Daleko od domova, blízko k miliardě

Box Office: Daleko od domova, blízko k miliardě | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
V Sony si dávají poslední dva roky opravdu záležet, aby Spider-Mani na diváky fungovali.

Diváci možná nechtějí nové X-Meny nebo Muže v černém, na další kousek z marvelovského filmového vesmíru ale rádi zajdou. Proto Spider-Man: Daleko od domova startuje v Americe s 93,6 miliony dolary. Za celé šestidenní sváteční období Spider-Man ve Spojených státech utržil 185 milionů. Z Číny už přiteklo 144 mega po osmi dnech a s dalšími trhy je film ani ne po dvou týdnech na půl miliardě a osmdesáti milionech globálně. Těch necelých 94 milionů je druhý nejlepší otvírák svátečního víkendu. V Americe se totiž slaví Den nezávislosti a jediný lepší film během svátečního víkendu byli doposud jen Transformers 3 s 97 mega v roce 2011.

V Sony udělali při spojení Spider-Mana s postavami Marvel Studios dobrý krok, ale obecně se teď značce Spider-Man daří (viz Into The Spider-Verse a Venom). Z USA film dá něco těsně pod 400 milionů, ze světa je tu naděje na miliardu, a to by byl pro Disneyho třetí miliardový biják tenhle rok (může se jí ale pyšnit pouze jako hrdý výrobce - Disneyho Marvel Studios film vyrobily, studio Sony film zaplatilo a tudíž mu náleží veškeré zisky).

Jedinou další novinkou, která se odvážila postavit Spideymu je horor Slunovrat od režiséra Ariho Astera (Děsivé dědictví). Jde o typ filmu, který hodně propagují filmoví fandové a kritici na americkém Twitteru, ale moc obyčejných diváků nepřiláká. Rodinně laděný víkend není pro tenhle typ snímku úplně dělaný, takže z toho je jenom 6,5 milionů za klasický víkend a 11 mega s tržbami od středy. Návštěvníci jsou ale rozhodně více spokojení než bývali u Děsivého dědictví, takže si zřejmě o Slunovratu nebo režisérově stylu něco přečetli. Uvidíme, jestli z toho nebude malá trvalka. Paramount nicméně nasazuje v pátek aligátoří Kořist s daleko jednodušší premisou, takže příznivci poněkud přímočařejšího strašení se pravděpodobně uspokojí právě tady.

Co ostatní horory? Annabelle 3 spadla jen o 52 % dolů a utržila 9,7 milionů. Po 12 dnech promítání padesátka, což je slabší, každopádně další přírůstek do Conjuring série rozhodně ví, jak něco vydělat i globálně, takže jsme už na 135 mega. Pro leckoho asi zklamání alespoň v porovnání s předchozími díly, ale pořád ten film má šanci utržit více než 8krát svůj rozpočet. Dětská hra se taky zaplatí, ale jinak tenhle kousek dost pohřbil divácký nezájem, konkurence a spousta řečí o tom, jak se na tom všichni snaží jen obohatit. Film tenhle víkend ztratil 1300 kin a má 1,5 milionu. V Americe 27 milionů při rozpočtu 10 mega.

Avengers: Endgame se jinak po "obnovené premiéře" minulého víkendu nijak zázračně nezvedli. Film utržil 3 miliony za víkend a v Americe se drží obstojně se šílenými 847,9 milionu. Pokud někoho tento víkend překonal, tak Star Wars: Návrat Jediů. Ty totiž po započtení inflace utržily "jen" 847,4 milionu (bez započtení inflace je to 309 milionů). Inflační žebříček ale Disneyho asi příliš nezajímá. Obnovená premiéra měla snímku pomoci především na absolutní první příčku žebříčku kasovně nejúspěšnějších filmů vůbec a to se pořád nepodařilo. Avengers mají 2,772 miliardy, zatímco Avatar má 2,788 miliardy dolarů. Chybí tedy 16 milionů a to je takhle na konci životnosti v kinech opravdu kolosální částka, kterou se podaří překonat jen těžko.

Pokud jsou v Disneym nějak extra smutní, můžou se těšit z Toy Story 4, které má ve třetím víkendu 34 milionů dolarů. V Americe třístovka, ve světě trochu lepší třístovka, celkově už 650 mega globálně. Aladin je pro Willa Smithe už dávno nejlepší globální hit kariéry (921 milionů), se 7,6 miliony za tento víkend ale dorazil k 321 milionům v Americe, a to je pět mega od Sebevražedného oddílu, který byl hercovým doposud nejúspěšnějším domácím filmem. Solidně se drží hudební Yesterday s propadem -38 % a 10,5 milionu za víkend. Film má 37 mega z USA a 57 mega celosvětově. Spider-Mani od Sony jinak budou muset dost doplácet na Muže v černém: Globální hrozbu. Film má po 24 dnech v Americe jenom 72 milionů a 244 mega globálně. S rozpočtem 110 milionů naštěstí žádný obrovský propadák, ale série se tu startovat rozhodně nebude. Uvidíme, jak se povede Charlieho andílkům na podzim, protože Sony určitě chce mít víc úspěšných sérií, než jen právě Spider-Mana.

Zdroj: Forbes

Avengers: Endgame

03.05.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Daleko od domova, blízko k miliardě | Fandíme filmu Box Office: Daleko od domova, blízko k miliardě | Fandíme filmu Box Office: Daleko od domova, blízko k miliardě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest