Box Office: Annabelle je doma, Spider-Man v Číně

Box Office: Annabelle je doma, Spider-Man v Číně | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Spidey v zahraničí hodně překvapil.

Ve Státech tento víkend debutoval pouze horor Annabelle 3 a hudební Yesterday. Třetí díl oblíbené série přizval herce ze V zajetí démonů a navrátil děsivou panenku do domáckého prostředí. Warneři chtěli od filmu alespoň třicítku a 31 milionů dolarů dostali. K tomu připočtěte 45 mega ze zahraničí a máme tu hezký start ve výši 76 milionů pro horor, který stál 27 mega. První díl utržil při premiéře 37 mega, zatímco dvojka 35 milionů. Dá se trochu předpokládat, že výrazně úspěšná, ale kriticky špatně přijatá Sestra, která se do filmového vesmíru taky počítá, filmu trošku uškodila. To ale neznamená, že Annabelle 3 nemá šanci se doškrábat na dvoustovku globálně. Tuhle sérii jen tak něco nezastaví.

Hudební romantická komedie Yesterday o chlapíkovi, který si jediný pamatuje Beatles, kteří přes noc zmizí ze světa, odstartovala překvapivě solidně se 17 miliony dolary. Film je dokonce na 25 mega globálně, což zní jako malá tržba, ale v dnešní době Netflixu, kdy často hovoříme o tom, jak diváci nechodí do kin, jde bezesporu o hezký úspěch. Film by se mohl mezi všemi mládeži-orientovanými filmy stát hezkou letní trvalkou pro starší publikum.

Na některých mezinárodních trzích také odstartoval Spider-Man: Daleko od domova. Zajímá nás hlavně Čína, odkud film vytřískal 97,5 milionu, což je skoro o třicet milionů více než tam zvládl Homecoming a hlavně jde o třetí nejlepší MCU tržbu v Číně po posledních dvou Avengers. Společně s pár projekcemi v Japonsku a Hong Kongu je tak film zatím na 111 milionech. Filmu v Číně hodně prospělo stažení dvou velkých letních kousků The Eight Hundred a Better Days, které kvůli "technickým potížím", míněno "cenzuře", zatím do kin nepůjdou. Film si zřejmě povede podobně jako Venom, který se vyšplhal ze 111milionové premiéry na 272 mega. Podobná jízda může poslat Spideyho až na 240 mega. 

Jedničkou víkendu ale pořád zůstala v USA animovaná klasika Toy Story 4. Ve druhém víkendu je film na 58 milionech s naprosto standardním propadem -52 %. Globálně jsme na půl miliardě, ve Státech to vypadá, že film dosáhne někam těsně po 400 mega. Hodně ho drží Aladain, který je pro Disneyho výhrou a s 9 miliony je konečně nad 305 milionech v Americe a šílených 874 mega globálně. Pro Willa Smithe, kterému se všichni vysmáli, jde o jeho nejlepší film kariéry.

Tajný život mazlíčků 2 peníze v pohodě vydělá. Už teď je na 131 milionech ve Státech a 223 milionech celosvětově. Vzhledem ke značce, studiu Illumination, rekordům jedničky a očekáváním to ale musí být pro Universal velké zklamání. Dětská hra dostala slušnou ránu tím, jak se přesunula Annabelle 3, aby nešla proti Spideymu příští týden. Film spadl o 70 % dolů a se 4 miliony je na 23 mega v USA. Když diváci nové díly nechtějí, ani dobré ohlasy filmu nepomůžou.

Disney jinak znovu nasadili Avengers: Endgame a s 5,5 miliony film vyskočil v desátém týdnu o 189 %. Avengers samozřejmě kina neopustili, takže se to nebude počítat jako obnovená premiéra. Jinak to ale žádnou velkou ránu neudělalo, jak se fandové a Disney možná mylně domnívali. Cílem rozhodně bylo zdolat Avatara, dokud je to možné, ale to se nakonec nepodaří. V Americe je komiksovka na 841 milionech pokud by se brala v potaz inflace, Avatar by dnes měl 866 milionů dolarů. Globálně se ani inflace řešit nemusí, tam jsou Avengers na 2,761 miliardy a Avatar na 2,788 miliardy. Absolutní rekord tedy padne jen stěží, ale jako potenciální boost Spider-Mana ale určitě dobré.

Zdroj: Forbes 

Yesterday

03.09.2004 | Jihoafrická republika
Drama
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Annabelle je doma, Spider-Man v Číně | Fandíme filmu Box Office: Annabelle je doma, Spider-Man v Číně | Fandíme filmu Box Office: Annabelle je doma, Spider-Man v Číně | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest