Lví král: Krátký film o filmu přibližuje všechny elementy oživení Disneyho příběhu

Lví král: Krátký film o filmu přibližuje všechny elementy oživení Disneyho příběhu | Fandíme filmu
Walt Disney Pictures
Zobrazit dalších 7 obrázků
Režisér Jon Favreau a jeho herci se rozpovídali o jednotlivýh elementech převodu příběhu Lvího krále na plátno.

Lví Král se kvapem blíží, a že nás minimálně po vizuální stránce čeká neuvěřitelný zážitek, dokazují nejnovější obrázky, které kombinují počítačová zvířata a živé herce, kteří je namluvili. Pár pohledů do očí divé zvěře působí znepokojeně, skoro jako by se po nich zvířata měla co nevidět vrhnout, jiné jsou naopak veselé a usměvavé. Tak či onak, vypadá to nádherně, jak se můžete přesvědčit v galerii.   

Čerstvě vyšel také nový featurette, který přibližuje dabování postav, tvorbu hudby, ale hlavně předvádí vizuální perfekcionismus. Režisér Jon Favreau vyzdvihuje hudební podkres do nebes, chválí všechny herce a mluví o nových technologiích, které si vyzkoušel již v Knize džunglí a nyní na svou předešlou zkušenost mohl navázat a posunout se zase o kousek dál.

Režisér dříve zmínil, že u počítačově vytvořených zvířat je problém s emocemi, které nejdou z jejich mimiky jednoznačně poznat jako například u lidí. V původním animovaném Lvím králi se zvířata smála, plakala či mračila a jejich emoce byly zcela zjevné z jejich výrazu, tady to bude jinak a možná i díky tomu bude film vážnější a zároveň realističtější.

Bajka z africké savany pojednává o lvu Simbovi, který se narodil jako syn udatného krále Mufasy, po kterém má jednou převzít vládu nad královstvím. Jenže o trůn usiluje také králův zkažený bratr Scar. Aby se Scar mohl chopit moci, spolčí se s hyenami a lstí připraví krále Mufasu o život. Malého Simbu z království vyžene a ujme se trůnu. Země pod jeho krutovládou trpí a jedinou šancí na záchranu je návrat dávno oplakaného Simby z exilu. Dokáže mladý lev překonat strach, přijmout odpovědnost a napravit zlo, které jeho strýček napáchal?

Hlavní role namluvili Donald Glover, Seth Rogen, James Earl Jones, Billy Eichner, Keegan-Michael Key, Chiwetel Ejiofor, Alfre Woodard, Florence Kasumba, Beyoncé, John Oliver či Eric André. Režie: Jon Favreau. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 18. 7. 2019.

Lví král

23.06.1994 | USA
Drama, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 8

Lví král: Krátký film o filmu přibližuje všechny elementy oživení Disneyho příběhu | Fandíme filmu Lví král: Krátký film o filmu přibližuje všechny elementy oživení Disneyho příběhu | Fandíme filmu Lví král: Krátký film o filmu přibližuje všechny elementy oživení Disneyho příběhu | Fandíme filmu Lví král: Krátký film o filmu přibližuje všechny elementy oživení Disneyho příběhu | Fandíme filmu Lví král: Krátký film o filmu přibližuje všechny elementy oživení Disneyho příběhu | Fandíme filmu Lví král: Krátký film o filmu přibližuje všechny elementy oživení Disneyho příběhu | Fandíme filmu Lví král: Krátký film o filmu přibližuje všechny elementy oživení Disneyho příběhu | Fandíme filmu Lví král: Krátký film o filmu přibližuje všechny elementy oživení Disneyho příběhu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest