Man of Steel: Zack Snyder se rozpovídal

Man of Steel: Zack Snyder se rozpovídal | Fandíme filmu
Co byste udělali vy, kdybyste měli nadlidské síly?

Supermanský reboot Zacka Snydera byl pro fanoušky dlouhou dobu velkou neznámou. Kromě ujištění, že na restart dohlíží jedna z nejuznávanějších osobností současnosti Christopher Nolan, byli lidé z produkce skoupí na slovo a sdílnější nebylo ani studio. Změna přišla až letos v červenci ruku v ruce s Comic-Conem, kde se ledy konečně trochu rozhýbaly v podobě prvního plakátu, oficiálního teaseru a pirátsky natočeného traileru. Kromě výše zmíněných materiálů jsme se však ničeho nového nedočkali. Změna přichází až nyní, kdy britští redaktoři magazínu Total Film vyzpovídali samotného režiséra.

Zack Snyder přiznává, že chtěl Supermana zbavit nálepky „skauta v modrém trikotu“ a naopak ho lidem co nejvíce přiblížit. „Ohromnou výzvou bylo, aby si lidé během našeho filmu říkali ‚Co bych udělal já, kdybych byl Superman?‘ Touto cestou jsme se rozhodli jít, jak jen nejvíce jsme mohli. Superman byl vždy považován za nedotknutelného skauta v plášti a přesně to jsme se snažili změnit, zlidštit ho, aby divákům připadalo, že s ním mají spoustu společného.“ Stejně tak se vyjádřil i k příběhu: „Máme velký respekt ke komiksové mytologii. Ze všeho jsme vzali jen to dobré a vytvořili tak bouři nápadů. Superman je superhrdina všech superhrdinů, uvést ho do pohybu rozhodně není jen tak.“

Režisér 300: Bitva u Thermopyl, Watchmen a Sucker Punch se rozhodl látku pojmout zcela odlišně, než jeho kolega Bryan Singer, který svého Supermana z roku 2006 zasadil za Supermana II z roku 1980 a později natočené díly ignoroval. Zack Snyder na to šel od lesa a rozhodl se je ignorovat úplně všechny. „Dospěli jsme k názoru, že se budeme chovat, jako kdyby žádný film o Supermanovi nebyl dosud natočen, i když je všechny velmi milujeme. Superman potřebuje být znovu představen pro novou generaci diváků a tohle je skvělá příležitost.“ To má za následek, že Muž z oceli bude prvním filmem o Supermanovi, ve kterém nezazní slavný hudební motiv Johna Williamse. „Když chceme začít od nuly, nemůžeme přece vykrást filmy, od kterých se chceme oddálit. Je to skvělá hudba, ale Hans Zimmer vytvoří také něco úžasného.“ Muž z oceli do českých kin zavítá v červnu příštího roku, traileru bychom se měli dočkat ještě letos. A pokud se vám po Williamsově hudbě už teď stýská, pusťte si upravený teaser trailer, u kterého někdo vyměnil hudební stopu.

 

Man of Steel: Trailer s hudbou Johna Williamse

 

Zdroj: Collider

Muž z oceli

14.06.2013 | USA, Velká Británie, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest