Hollywood se pere o hitmakera J.J. Abramse, režiséra Star Wars. Stamilionové nabídky létají vzduchem

Hollywood se pere o hitmakera J.J. Abramse, režiséra Star Wars. Stamilionové nabídky létají vzduchem | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Boj vrcholí. Už je téměř rozhodnuto o tom, kdo za půlmiliardovou "dotaci" dostane příležitost exkluzivně využívat služeb produkční společnosti Bad Robot a jejího šéfa.

J.J. Abrams se vždycky zhlížel ve Stevenu Spielbergovi. Když si pustíte jeho Super 8, vliv praotce moderního Hollywoodu uvidíte v Abramsově rukopisu na vlastní oči. Abrams nicméně svůj vzor nenásleduje jen jako filmař, ale celkově jako vlivná osobnost filmového průmyslu. Kromě vlastní aktivní tvorby je také hybatelem řady dalších projektů. Vede produkční společnost Bad Robot, sám produkuje filmy a seriály, chce se věnovat videohrám či atrakcím v zábavních parcích.

Už od loňského roku hledá Abrams nového partnera pro své aktivity, protože mu brzy skončí jeho dohody s filmovým studiem Paramount a televizní produkcí Warner. Ještě loni to vypadalo, že by Abramse mohl zlákat Disney, se kterým spolupracuje například na Star Wars, letos ale bylo všechno jinak. Do boje o superproducenta se ve velkém zapojili internetoví giganti v čele s Applem, nakonec to však vypadá, že by zvítězit mohl Warner. S tím už má J.J. vztah na klíčovém poli seriálové tvorby (aktuálně Westworld, Castle Rock). Dále je zásadní, že Warner uvádí filmy v kinech, což je pro Abramse věc prestiže. A Warner má také stabilní smlouvu s konkurenčním Universalem, kterému dodává atrakce do jeho zábavních parků. Třeba právě na zmiňovanou Apple TV se navíc J.J. dostane i tak, protože s chystanou službou už má domluvených několik seriálů, které vznikají právě v produkci Warner TV. A že je budoucnost právě ve streamování? Není problém. Už teď má Warner silnou pozici spolu s HBO GO a do budoucna ji upevní prostřednictvím vlastní služby, která má Applu, Netflixu či Disney+ směle konkurovat.

V době, kdy je „kontent“ (obsah) magickým zaklínadlem, na kterém se jednotlivé společnosti snaží postavit svoje streamovací svatostánky, je o spolehlivé tvůrce kontentu enormní zájem. Warner TV podepsala 400milionovou smlouvu s Gregem Berlantim (seriály z Arrowverse, Riverdale, Teenage Witch Sabrina, ale také filmy). Netflix s 300milionovou s Ryanem Murphym (American Horror Story, Glee, American Crime Story, Pose) a 100milionovou s Shondou Rhimes (Chirurgové, Skandál, Vražedná práva). Abrams v tomhle směru byl ještě dražší, podepsání dohody o spolupráci stojí rovnou půl miliardy dolarů, i když v tuhle chvíli není zřejmé, na jak dlouho by smlouva měla být podepsaná.

Pozitivní je, že pokud nakonec skutečně dopadne dohoda s Warnerem (zatím tomu vše nasvědčuje), tak po seriálové stránce se pro Abramsovy příznivce nic nezmění a z hlediska filmů by to mohlo být ještě lepší. Warner je silnější studio než Paramount, které se nemusí spoléhat na několik málo značek. Kdo ví, třeba by konečně mohl Abrams po letech Star Wars a Star Treků přinést nějaký ryze vlastí projekt, podobně jako to pro Warner dělá třeba Christopher Nolan. Ostatně, pokud se chce Abrams skutečně přiblížit svému vzoru (Spielbergovi), tak by se do historie nějakou vlastní filmovou značkou měl, jeho producentský dohled nad Cloverfieldem sériím jako Jurský Park nesahá ani po kotníky.

Budeme zvědaví, jaké další velké ryby se v Hollywoodu za štědrý balík nechají uvázat na jednom místě.

Zdroj: THR

Galerie: 6

Hollywood se pere o hitmakera J.J. Abramse, režiséra Star Wars. Stamilionové nabídky létají vzduchem | Fandíme filmu Hollywood se pere o hitmakera J.J. Abramse, režiséra Star Wars. Stamilionové nabídky létají vzduchem | Fandíme filmu Hollywood se pere o hitmakera J.J. Abramse, režiséra Star Wars. Stamilionové nabídky létají vzduchem | Fandíme filmu Hollywood se pere o hitmakera J.J. Abramse, režiséra Star Wars. Stamilionové nabídky létají vzduchem | Fandíme filmu Hollywood se pere o hitmakera J.J. Abramse, režiséra Star Wars. Stamilionové nabídky létají vzduchem | Fandíme filmu Hollywood se pere o hitmakera J.J. Abramse, režiséra Star Wars. Stamilionové nabídky létají vzduchem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest