Sloučení Foxu s Disneym je definitivně uzavřené

Sloučení Foxu s Disneym je definitivně uzavřené | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
X-Meni se přesouvají do správy Marvel Studios a Disney získává kontrolu nad celou řadou dalších značek a služeb.

O tom, že je studio Fox na prodej jsme poprvé psali 6. 11. 2017. Od té doby se o balík aktiv společnosti 21st Century Fox ucházela celá řada subjektů, mezi kterými vždy vyčníval Disney. Ten nakonec skutečně v obchodních jednáních zvítězil, když nabídl částku 71,3 miliardy amerických dolarů. V červenci 2018 byla po dlouhých jednáních mezi oběma subjekty podepsána konečná dohoda a od té doby běžely schvalovací procesy a úřední převedení majetku Foxu pod Disneyho. Jako poslední celý projekt letos schvalovalo Mexiko, které před několik malá dny konečně bylo se vším spokojené, a tak dnes, v 5:02 středoevropského času se Disney oficiálně nabil kontrolu nad odprodanými statky společnosti 21st Century Fox.

Dodáváme, že z bývalého 21st Century Fox vznikla nová společnost, Fox Corporation, která nadále vlastní televizní kanál Fox, zpravodajství, sportovní média a ateliéry, které však budou dlouhodobě pronajaty Disneymu. Podíl v evropském gigantovi Sky či kanály sítě A&E prodal Fox zájemcům třetích stran, Disney se musel vzdát také sportovních kanálů v latinské Americe a filmové distribuce v Mexiku.

Disney získává filmové studio 20th Century Fox (včetně jeho bohaté knihovny značek a titulů), dále televizní produkční společnost Fox ( včetně jeho bohaté knihovny značek a titulů), sadu kabelových stanic včetně FX a National Geographic, mezinárodní distribuci Foxu, studio Blue Sky, podíl ve společnosti Endemol Shine, nadpoloviční podíl ve streamovací službě Hulu, multimediální indickou společnost Star India a podíl v indické společnosti Tata, která šíří televizní vysílání.

Disney otevřeně hovoří o tom, že Fox koupil kvůli tomu, aby dokázal nadále prosperovat v době, kdy se filmový byznys zásadně mění. Větší důraz bude kladený na mezinárodní diváky a na přímý přístup k divákovi skrze streamovací služby ala Netflix. I v nové éře Disney hodlá být společností, která se drží na špici svého odvětví.

Změny ve struktuře nově sloučené společnosti stále probíhají a ještě nějakou dobu probíhat budou. Předpokládá se, že celkově kvůli sloučení přijde o práci až 4000 lidí. Diváky pak zajímá především to, zda kvůli sloučení obou společností nebude celková filmová nabídka Hollywoodu o něco méně rozmanitá. To nicméně ukáže až čas. Počítáme s tím, že v následujících dnech, týdnech a měsících se o fungování foxovských aktiv pod Disneym dozvíme víc.

Takhle definitivní uzavření obchodu komentoval Ryan Reynolds:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feels like the first day of ‘Pool.

Příspěvek sdílený Ryan Reynolds (@vancityreynolds),

Zdroje: Fox, Disney, Variety, Deadline, II,

Galerie: 6

Sloučení Foxu s Disneym je definitivně uzavřené | Fandíme filmu Sloučení Foxu s Disneym je definitivně uzavřené | Fandíme filmu Sloučení Foxu s Disneym je definitivně uzavřené | Fandíme filmu Sloučení Foxu s Disneym je definitivně uzavřené | Fandíme filmu Sloučení Foxu s Disneym je definitivně uzavřené | Fandíme filmu Sloučení Foxu s Disneym je definitivně uzavřené | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest