J.J. Abrams chce budovat vlastní impérium

J.J. Abrams chce budovat vlastní impérium | Fandíme filmu
Režisér nových Star Wars hledá studio, se kterým by uzavřel mega-smlouvu.

Režisér, scenárista a producent J.J. Abrams by se rád definitivně zařadil mezi novodobé filmové velikány, jakými jsou například Steven Spielberg, James Cameron nebo George Lucas. V současné době totiž hledá studio, se kterým by uzavřel obří multimediální smlouvu zahrnující filmy, televizní seriály, počítačové hry, marketingové produkty, hudbu či dokonce zábavní parky. Rád by měl u vybraného studia jistých několik míst ve filmovém rozvrhu, což je privilegium, jakého se dostává výhradně osobnostem, jakými jsou například zmínění Spielberg či Cameron.

Na rozdíl od nich ale Abrams nevytvořil žádnou veleúspěšnou originální značku s výraznějším marketingovým potenciálem. Pokus o nakopnutí Cloverfield univerza sice vypadal po vydařené Ulici Cloverfield 10 nadějně, po loňském propadáku s názvem The Cloverfield Paradox se ale rozjezd série výrazně zbrzdil. I tak je Abrams velmi žádanou tvůrčí osobností. Nastartoval totiž nespočet kultovních televizních seriálů (za všechny zmiňme například Ztracené, Alias či Westworld), a také pomohl oživit hned několik filmových franšíz, jako jsou Mission: Impossible, Star Trek a samozřejmě Star Wars. Abramsovi do dvou let vyprší smlouvy s televizní divizí Warner Bros. a studiem Paramount Pictures, a kvůli rozsahu nové smlouvy proto začíná vyjednávat už s předstihem.

Reputace jakou si svým širokým záběrem vybudoval, by mu měla dopomoct k tomu, aby si s některým velkým studiem skutečně plácl. Mělo by jít o smlouvu v astronomické hodnotě půl miliardy amerických dolarů a v současné době by měl mít Abrams nabídku od třech velkých studií – Disney, Universal a Warner Bros. Úplně vyloučená by ale neměla být ani spolupráce s některou z digitálních společností, jako první logicky přichází na mysl neustále expandující Netflix.

Favoritem je však podle všeho studio Disney, se kterým má Abrams dobré vztahy a napsal, produkuje a režíruje pro ně už druhý film v sérii Star Wars. Studio Universal zase dlouhodobě spolupracuje se Stevenem Spielbergem, který je pro Abramse velký vzor a mentor. Ať už to dopadne jakkoliv, zdá se, že Abrams má pro blízkou budoucnost velké plány a můžeme se těšit na spoustu nového obsahu z jeho tvůrčí dílny.

Zdroj: Variety

Ulice Cloverfield 10

08.03.2016 | USA
Sci-Fi, Drama, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest