Muži v černém: Globální hrozba: Jak se z nadějného projektu stala menší katastrofa

Muži v černém: Globální hrozba: Jak se z nadějného projektu stala menší katastrofa | Fandíme filmu
Zákulisní zdroje popisují válku mezi producentem a režisérem, která vedla k natočení bezpohlavního filmu bez špetky vášně.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Místo toho se natočil poloviční restart Mužů v černém s novými postavami. Studio doufalo, že Chris Hemsworth a Tessa Thompson s sebou přivedou od Marvelu nové fanoušky, to se však nestalo. Čistě jmény snímek evidentně nikoho nepřivábil. Jak se vůbec podařilo přivábit ta jména k filmu? Původní scénář od Arta Marcuma a Matta Hollowaye údajně vůbec nebyl špatný. Údajně byl daleko ostřejší, současnější a měl nabízet komentář k tématu migrace. Záporáky měla být čtyřčlenná kapela ve stylu Beatles, která se spojovala do jednoho mocného monstra. Jenže ještě dlouho před začátkem natáčení ze Sony odešel výkonný producent David Beaubaire, který měl nad projektem dohled a nikdy nebyl zcela nahrazen.

Začala válka mezi režisérem F. Garym Grayem a producentem Walterem Parkesem, který měl nad projektem poslední slovo. Ten okamžitě začal tlačit na přepisování scénáře, které probíhalo nejen před začátkem natáčení ale i během něj. Scénář začal být do jisté míry matoucí a byl očesaný o všechny moderní tendence. V nastalém zmatku si údajně jak Tessa Thompson, tak Chris Hemsworth najali oba dva vlastní individuální scenáristy, kteří jim měli pomoci alespoň trochu vylepšit jejich repliky. Parkes se čas od času sám ujímal režie a Gray se několikrát pokusil od projektu odejít. Studio jej pokaždé přesvědčilo, aby zůstal, ale zároveň se nikdy aktivně nepokusilo neshody mezi producentem a režisérem nějak usměrňovat.

Nakonec vznikly z pořízeného materiálu dva různé sestřihy filmu. Producentův a režisérův. Snímek se nijak důkladně netestoval před publikem, nicméně přednost dostal sestřih producenta, který měl právo veta.

Filmu nakonec chybělo naprosto cokoliv, co by diváky dokázalo strhnout. Zdá se, že vděčit za to můžeme Parkesově maximální opatrnosti a následné Grayově nulové vášni pro překopaný materiál. Zajímavé je, že i když jsou tržby minimální, tak to vypadá, že studio Sony na projektu nakonec nebude tratit. Rozpočet se odpovědně dařilo udržet na 110 milionech dolarů, nekonaly se žádné nákladné přetáčky, na financování se podíleli partneři z Číny a také v rámci propagace se hodně sázelo na nejrůznější partnerství. Značku tak Muži v černém: Globální hrozba nezabili, ale rozhodně ji zastavili a vynutili další hledání cesty kupředu. Zdroj ze studia Sony nicméně vůbec nepochybuje o tom, že značka má takový potenciál, že dříve či později to zkusí ještě jednou, ať už jako film nebo jako seriál.

Zdroj: THR

« Předchozí kapitola

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest