Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony

Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
X-Men: Dark Phoenix se mohou "pochlubit" největším propadem vysokorozpočtového superhrdinského filmu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

X-Men: Dark Phoenix se propadli po jediném týdnu promítání z druhé příčky na čtvrtou a to hned o 72%. To je největší propad, jaký kdy vysokorozpočtový komiksový film od prvního k druhému týdnu měl. Je vidět, že už o prvním víkendu přišli prakticky jen skalní komiksoví fandové a v tom druhém nikdo neměl chuť jít znovu a nikdo nedoporučoval snímek přátelům. Tržba činila slaboučkých 9 milionů dolarů a celosvětově je utrženo 200 milionů. A to je u filmu s (přinejmenším) dvousetmilionovým rozpočtem prostě problém. Nedávno jsme v samostatném článku rozebírali, jak velké ztráty snímek podle všeho přinese a i po komerční stránce tak první moderní superhrdinská série, která pomáhala nastartovat současné šílenství, končí opravdu nevalně.

Na pátém místě Rocketman s necelými 9 miliony, Celosvětová tržba činí 133 milionů. Nejsou to mega čísla Bohemian Rhapsody, ale při rozpočtu 40 milionů se film bez potíží zaplatí, zúčastněným po dobrých recenzí posune kariéru a Eltonu Johnovi zvedne prodeje desek. Šestou příčku má Godzilla 2: Král monster s 8 miliony. Zatím je celosvětově utrženo necelých 340 milionů při polovičním rozpočtu. Průšvih to nebude, ale oproti předchozím monster filmům studia Legendary je pokles patrný. Godzilla vs. Kong v příštím roce nejspíš bude rozhodovat o tom, zda série bude i nadále pokračovat, nebo bude ukončena, podobně jako příšerky z Pacific Rimu. Jestli má být monster série jedním z pilířů nabídky studia Warner, musí přidat.

Naopak naprosto vynikajícími výsledky se může chlubit John Wick 3. Série je na tom díl od dílu lépe a lépe. Poctivě si buduje reputaci a získává diváky na svou stranu. Trojka je v pátém týdnu promítání s 6 miliony na 8. příčce žebříčku a celkově už má utrženo 276 milionu. To je víc než první dva díly dohromady za celou dobu jejich promítání a to trojka ještě nekončí – třísetmilionová hranice by měla padnout a to film stál 75 mega. Pokud bychom se zaměřili pouze na tržby v USA, tak už v tuhle chvíli jde o třetí nejúspěšnější film Keanu Reevese a i z hlediska globálních tržeb už se bavíme o Reevesově TOP 5. V době, kdy drtivá většina hitů vychází z nějaké předlohy, je určená pro celou rodinu a spoléhá na množství digitálních triků, je to pro Keanu neuvěřitelný úspěch. Gratulujeme.

Na závěr se pojďme podívat ještě na Avengers: Endgame. Snímek poprvé vypadl z elitní TOP 10 a utržil v amerických pokladnách za víkend „jenom“ 3,5 milionu (co by za to některé nezávisláky daly). Celkově to v tuhle chvíli dělá 2,742 miliardy a už je prakticky jisté, že 2,788 miliardy Avatara se nakonec překonat nepodaří. 46 milionů je moc, zvlášť když film ztrácí kinosály, do multiplexů přicházejí další a další novinky, za pár týdnů je tu další marvelovka (Spider-Man: Daleko od domova) a na domácí video film dorazí už koncem července. Ale kdo ví, třeba jednou zkusí Marvel o první příčku zabojovat prostřednictvím nějaké obnovené premiéry.

Pro tenhle víkend je to vše, ten příští bude miliony vybírat Toy Story 4 a zabodovat se pokusí také nová Dětská hra.

Zdroj: BoxOfficeMojo

« Předchozí kapitola

Galerie: 7

Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest