Kuriozity: Nicolas Cage si jako místo posledního odpočinku pořídil sám pro sebe pyramidu

Kuriozity: Nicolas Cage si jako místo posledního odpočinku pořídil sám pro sebe pyramidu | Fandíme filmu
Buena Vista Pictures
Nicolas Cage je excentrikem před kamerou, ale také s peněženkou v ruce. V osobním vlastnictví má nebo měl řadu skutečně pozoruhodných objektů.

Pokračujeme ve výběru podivuhodných historek z Hollywoodu. Nedávno jsme tu měli pokus Justina Biebera vyzvat Toma Cruise na souboj, dnes se zaměříme na excentrika Nicolase Cage. Vedle svého neortodoxního hereckého stylu, kdy se s teatrální intenzitou pokládá do rolí v oscarových dramatech i těch největších béčkách, hodně plní média také jeho finanční situace. Nelze vyloučit, že právě kvůli ní v posledních letech přijímá role v podivných projektech nevalné úrovně, v jakých bychom na něj v minulosti nenarazili. Možná za dluhy může Cageův obchodním manažer, se kterém se herec následně soudil, možná pokuty za neplacení daní. Nelze však vyloučit, že hercovy finanční potíže způsobil (alespoň částečně) také extravagantní životní styl.

V jednu chvíli Cage vlastnil najednou 15 různých nemovitostí (myšleno pro osobní potřebu, nikoliv investičně). Během svého života pak v jednu či druhou chvíli vlastnil bývalý dům Toma Jonese, dva různé hrady v Evropě nebo dům v New Orleans, kde údajně straší. Herec také jeden čas vlastnil ostrov na Bahamách. Jeden čas vlastnil 22 automobilů naráz (z toho 9 Rolls Royceů), flotilu jachet a osobní tryskáč. Mezi kurióznější objekty jeho sbírky patřila jeden čas dinosauří lebka (vyhrál ji v aukci, kde překonal Leonarda DiCapria), mumifikované pygmejské hlavy, živá chobotnice (údajně mu pomáhala zlepšovat herecké výkony) nebo vzácné první číslo Supermanova komiksu, které později prodal za neskutečných 2,5 milionu dolarů.

Pomyslným vrcholkem pyramidy je pak pyramida skutečná. Cage si pro osobní potřebu na hřbitově v New Orleans pořídil hrobku ve tvaru bezmála třímetrové pyramidy. Bílý jehlan údajně pravidelně pokrývají rudé otisky rtěnky Nicolasových fanynek. Proč sám sobě Cage pořídil místo posledního odpočinku a proč právě takové, to je záhadou. Možná se mu pyramida zkrátka líbila, ale hercovi fanoušci spekulují o tom, že si hřbitov zvolil proto, že je tam pohřbená královna voodoo Marie Laveau, která by jej měla ochránit v posmrtném životě. Jiní se domnívají, že místo posledního odpočinku inspiroval egyptskou architekturou proto, že je nadšeným příznivcem Iluminátů.

Tak či tak, ať už si Nicolas Cage buduje image podivínského excentrika cíleně nebo mimoděk, rozhodně se mu to daří. Jako filmoví fanoušci mu přejme, ať se mu podaří finance stabilizovat a do budoucna je zase trochu přísnější při výběru rolí.

Předchozí kurizozity:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Dani Morell (@dani_morell),

Zdroje: CNBC, Wiki, Ripleys,

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest