Narnie: Připravovaný provázaný svět filmů a seriálů našel svého architekta

Narnie: Připravovaný provázaný svět filmů a seriálů našel svého architekta | Fandíme filmu
Magický svět lva, čarodějnice a skříně zpracuje scenárista od Pixaru.

Všichni chtějí svoji ságu a provázaný svět. Ať už filmový nebo seriálový. Netflix zkusí spolu s Narnií uplést obojí najednou. Poprvé jsme se o plánech streamovacího giganta doslechli loni na podzim, teď jsou tu další podrobnosti. Dozor nad celým provázaným světem dostal Matthew Aldrich, který má na účtě především spoluautorství scénáře k pixarovské Coco. Netflix po něm chce, aby připravit širokou nabídku příběhů z Narnie – několik filmů a alespoň jeden seriál. Matthew zakázku dostal po pečlivém výběru z řady kandidátů. Podle Hollywood Reporteru není zřejmé, jakým způsobem budou projekty provázané, mě by spíš zajímalo, zda seriál bude čistě adaptovat knihy, nebo se dočkáme také nově vymyšleného materiálu, který bude z Narnie pouze volně vycházet.

O podobné provázání seriálů a filmů se Hollywood snaží už dlouhá léta. Do téhle oblasti s většími či menšími úspěchy zabrušují Star Wars, Star Trek či Marvel, neúspěchem skončily plány na zfilmování celé série Temná věž a do budoucna se chystá provázaný svět filmů a seriálů z prostředí Duny.

Letopisy Narnie byly zfilmované už mnohokrát, naposledy se o to nové rozběhnutí filmové série pokoušel po roce 2010 producent Mark Gordon, avšak plány nikdy nedotáhl do konce a dědicové spisovatele se raději domluvili s Netflixem.

Původně sedmidílná knižní série od C.S. Lewise vycházela v 50. letech minulého století. Pojednává o dobrodružstvích ve fantaskním světě Narnie, kam se jako hrdinové dostávají děti z našeho světa. Knihy byly pojaté jako alegorie křesťanství.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest