Filmový milovník Quentin Tarantino odhalil, která marvelovka je jeho nejoblíbenější

Filmový milovník Quentin Tarantino odhalil, která marvelovka je jeho nejoblíbenější | Fandíme filmu
I mistr krvavých řeží a nekorektních dialogů si občas dopřeje popcornovou jízdu pro celou rodinu.

Quentin Tarantino je filmový autor v tom pravém slova smyslu. Režíruje vlastní scénáře, filmy točí přesně podle vlastních představ, nepodřizuje se diktátu studií. Není součástí velkých sérií ani honby za nejrůznějšími remaky a adaptacemi. Jeho snímky nezapadají. Naopak, vyvolávají rozruch a diskusi a nadto bývají finančně úspěšné, což mimo ryze komerční produkci nebývá zrovna samozřejmostí. Navíc je Tarantino uznávaným znalcem filmové historie.

Na první pohled by se tak mohlo zdát, že sériová výroba od Marvelu nebude úplně jeho šálkem kávy. Jenže nezapomínejme, že Quentin vedle klasiky s chutí nasává třeba i brakovou kinematografii, tak proč by si čas od času nedopřál nějakou tu komiksovku, zvlášť když ho jistě zajímá, o čem současný filmový svět diskutuje.

A ten letos diskutoval především o Avengers: Endgame, velkém zakončení jedné kapitoly marvelovského filmového univerza. Potíž je v tom, že Tarantino je s komiksy strašně pozadu. Loni viděl Wonder Woman a Black Panthera, jinak dlouho nic. Před pár týdny se však rozhodl, že začne dohánět marvelovky, aby se konečně mohl podívat, co všichni na té Endgame vidí.

A při té příležitosti prozradil, který snímek se mu líbil nejvíc. Vypadá to, že jede tak trochu na přeskáčku, ale to vlastně vůbec nevadí. Krom zmiňovaného Black Panthera nedávno dokoukal Captaina Ameriku: Civil War a chystá se na Doctora Strange. Zdaleka (ale prý opravdu zdaleka) nejvíc si však prý užil Thora: Ragnarok. Právě ten byl jeho nejoblíbenější marvelovkou od prvních Avengers, které měl nejraději do té doby.

A to vůbec není špatná volba, co říkáte?

Zdroje: Empire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest