Režisér oscarové Zelené knihy natočí válečný film z války ve Vietnamu

Režisér oscarové Zelené knihy natočí válečný film z války ve Vietnamu | Fandíme filmu
Režisér a scenárista oceňované Zelené knihy si jako svůj další projekt vybral adaptaci nedávno vydané protiválečné knihy

Peter Farrelly byl dříve znám hlavně jako tvůrce hurónských komedií, jako Blbý a blbější nebo Něco na té Mary je, a obecně nebyl považován za někoho, kdo má zájem točit ambicióznější a vážnější díla. Vše se ale změnilo minulý rok, kdy vyšla Zelená kniha, která získala kopu ocenění včetně Oscara za nejlepší film a za nejlepší scénář právě pro Farrellyho. Ten se tím ukázal jako režisér, se kterým je třeba v Hollywoodu počítat. Díky tomu si teď může vybírat své budoucí filmy podle libosti. A jeho příští dílo už známe.

Podle všeho by se mělo jednat o adaptaci knihy The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War od Johna Donohue a Joanny Molloy. Jedná se o dva roky staré protiválečné drama. Vypráví příběh samotného Donohueho. Ten se v roce 1967 rozhodl vydat do Vietnamu, aby svým kamarádům ve válce donesl zprávy podpory z domova a pivo na zvednutí morálky. Kniha je podle všeho silně protiválečná a nepostrádá hloubku.

Bude zajímavé sledovat, jak se režisér s materiálem popere. Zelená kniha se totiž i přes vítězství Oscara nevyhnula ani kritice, ani kontroverzi. Hodně citlivé a vážné téma rasismu totiž podle mnohých zlehčovala a zjednodušovala. Uvidíme, zda se do budoucna bude snažit z kritiky jakkoliv poučit nebo nadále bude točit po svém, hladivě a divácky atraktivně. Farrelly bude i tentokrát psát scénář s Brianem Curriem, se kterým spolupracoval na Zelené knize. Doplní je ještě Pete Jones (Hall Pass). O hereckém obsazení ani o datu natáčení či vydání zatím ještě nic nevíme.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest