Běž, chlapče, běž: Válečné drama v našich kinech

Běž, chlapče, běž: Válečné drama v našich kinech | Fandíme filmu
Židovský chlapec utíká z ghetta, zapírá svůj původ a nikdy nepřestane bojovat o holý život. Ideální protiváha v čase velkolepých blockbusterů.

Srulik je devíti letý židovský chlapec, který utíká v roce 1942 z varšavského ghetta. Spolu s dalšími uprchlými dětmi, se Srulik schovává v lesích a žijí z toho, co uloví nebo ukradnou z přilehlých farem. Hlad Srulika ovšem vyžene zpět do civilizace, kde je nucen si změnit jméno a začne se vydávat za polského sirotka z katolické rodiny. Během své cesty po vesnicích potká lidi, kteří riskují vlastní životy, aby mu pomohli, ale také lidi, kteří ho zradí.

Film je inspirovaný knihou Ostrov v Ptačí ulici Uriho Orleva, držitel Oscara Pepe Danquart se postaral o režii. V hlavní roli Srulika uvidíme Andrzeje Tkacze a v dalších rolích se představí Jeanette Hain, Rainer Bock či Zbigniew Zamachowski. Lauf Junge Lauf se v našich kinech představilo 3.července 2014 pod názvem Běž, chlapče, běž. Slovenská premiéra zatím nebyla stanovena.

Od čtvrteční premiéry si film na CSFD zatím stihnul vydobýt solidních 83% a pokud vás historické drama zaujalo, můžete si samozřejmě udělat obrázek z přiloženého traileru, který však bohužel prozrazuje značné množství dějových zvratů. 

Běž, chlapče, běž: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest