Thank You For Your Service: Spielberg válečný

Thank You For Your Service: Spielberg válečný | Fandíme filmu
Steven Spielberg rozpracoval další válečné téma. Zopakuje si spolupráci s Danielem Day-Lewisem?

Ironicky pojmenovaný román od amerického novináře Davida Finkela, Thank you for your service (Děkujeme za Vaši službu), pojednává o vojácích americké armády. Ti se po svém válečném působení v Iráku či Afghánistánu snaží opět začlenit do společnosti nebo do běžného rodinného života. Spousta z vojáků ale trpí post-traumatickou stresovou poruchou (PTSD), která je reakcí na závažný stres nebo traumatickou událost. Kam vlastně patří vojáci po návratu domů a kam se mají obrátit v případě, že si ve vlastním domově připadají jako cizí? To jsou otázky, kterým Finkel čelí a velmi lidským přístupem tak ukazuje smutné a mrazivé následky válečných operací.

Práva na filmové zpracování zakoupila společnost DreamWorks Stevena Spielberga, i když v současné době se ještě neví, jestli bude Spielberg pouze produkovat nebo se ujme také režie. Momentálně totiž režisér natáčí velmi podobný projekt American Sniper, pojednávající o životě odstřelovače Navy Seals, Chrise Kylea. Oba dva snímky vycházejí ze skutečných událostí a pojednávají o psychologii války. Aby toho nebylo málo, k oběma snímkům se počítá se scénáři Jasona Deana Halla, který má prozatím za sebou pouze scénář k filmu Samec z roku 2009.

Thank you for your service je stále v rané fázi vývoje, nicméně už v tuto chvíli se dá předpokládat, že Spielberg dohlédne na to, aby měl film zajímavé obsazení. Momentálně se dokonce šušká o tom, že by si režisér mohl zopakovat spolupráci s Danielem Day-Lewisem (Lincoln), o kterém je ale notoricky známo, že si své role velmi pečlivě vybírá. Více podrobnějších informací bychom se měli dozvědět v následujících měsících.

Zdroje: Collider, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest