Star Wars: Vzestup Skywalkera: Johnson Abramse inspiroval, aby si věci dělal po svém, aneb velké preview

Star Wars: Vzestup Skywalkera: Johnson Abramse inspiroval, aby si věci dělal po svém, aneb velké preview | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Jaký je podle Abramse rozdíl mezi 7. a 9. epizodou, jaké nové postavy uvidíme, jak se bude dále rozvíjet vztah Rey a Kylo Rena a jak do toho všeho zapadne Leia?
  1. Abramsův přístup ovlivnila Johnsonova osmá epizoda
  2. Posily Odboje a Prvního řádu... a něco mezi
  3. Propojení mezi Rey a Kylo Renem bude prozkoumáno daleko hlouběji
  4. Carrie Fisher jako Leia Organa
  5. Vyřešení starých sporů

Magazín Vanity Fair tento týden přinesl velké preview filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera, který do kin zamíří již v prosinci tohoto roku. Jaký je podle J.J. Abramse rozdíl mezi sedmou a devátou epizodou, jaké nové postavy uvidíme, jak se bude dále rozvíjet vztah Rey a Kylo Rena a jak do toho všeho zapadne Leia Organa? Odpovědi na tyto otázky (a mnohem více) nám Vanity Fair přinesl.

Abramsův přístup ovlivnila Johnsonova osmá epizoda

Před čtyřmi lety měl Abrams za úkol vytvořit úvodní díl do nové trilogie a zažehnout jiskru, která obnoví zájem o filmy ze světa Star Wars (jako by někdy opadl). To se mu bezesporu povedlo, nyní má však poměrně odlišný úkol. Musí nejen ukončit novou trilogii, ale také celou devítidílnou ságu, již začal George Lucas budovat před více než čtyřiceti lety. A to byla podle Abramse ta největší výzva.

Když scenárista a režisér Abrams pracoval na Síle se probouzí, sázel hodně na nostalgii. Tehdy prostě chtěl udělat takový film, kterým by podle něj správný Star Wars příběh být. Tentokrát však tomu bude jinak. Jeho pohled na věc změnila Johnsonova osmá epizoda Poslední z Jediů.

„Poté co jsem viděl, co Rian [Johnson – režisér osmé epizody, pozn. redakce] udělal, přistupoval jsem k tomu podle svého instinktu. Udělal jsem rozhodnutí, jaká vím, že bych u VII neudělal. Některé příběhové, ale většina z nich se týkala režírování. Tentokrát jsem cítil, že se méně pokouším vytvořit něco, co se pouze drží specifik této značky či příběhu. Připadal jsem si daleko víc jako rebel. Mnohem víc jsem si říkal nas*at, natočím to tak, jak mi to připadá správné, ne tak, abych dodržoval [zvyklosti],“ vysvětluje Abrams.

J.J. Abrams, Daisy Ridley (Rey) a filmařský štáb

Sequelovou trilogii definuje nová generace, která se od svých předchůdců liší v jedné zásadní věci. Na rozdíl od nich totiž netíhne k minulosti, ale spoléhá spíše na příslib do budoucnosti. Hrdinové nemůžou jen tak přinést minulost zpět, ale nemůžou ji ani nechat zemřít - v tom se Kylo Ren plete. Musí se s ní smířit, poučit se z ní a jít dál.

„Tahle trilogie je o mladé generaci, této nové generaci, která se musí vypořádat se všemi dluhy minulosti. A to jsou hříchy otce a vědění a úspěchy těch, kteří dělali skvělé věci, ale jsou to také ti, kteří páchali zvěrstva. Otázkou pak je, zda se noví hrdinové dokážou postavit nepopsatelnému zlu, kterému čelí. Jsou na to připravení? Co se z minulosti naučili? Není to zas tak o vznešenosti nebo o obnovení starých časů. Je to spíše o ochraně svobody a o tom nebýt jedním z utlačovaných,“ říká Abrams.

Další kapitola »

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 2

Star Wars: Vzestup Skywalkera: Johnson Abramse inspiroval, aby si věci dělal po svém, aneb velké preview | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Johnson Abramse inspiroval, aby si věci dělal po svém, aneb velké preview | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest