The Tourist: "Otec" filmového Bournea chystá další špionáž

The Tourist: "Otec" filmového Bournea chystá další špionáž | Fandíme filmu
Doug Liman zrežíruje populární špionážní román o vysloužilém agentovi.

Úroveň práce Douga Limana je značně rozkolísaná, ale jakmile se pustí do špionážního žánru, většinou to nebývá špatné. Jeho Agent bez minulosti možná nedosahuje kvalit následujících dvou pokračování, která už natočil Paul Greengrass, ale i tak jde o velice dobrý přírůstek do Bourneovské série. Není tedy vůbec na škodu, že by se v blízké budoucnosti měl pustit do filmové adaptace románu The Tourist (Nezaměňovat se stejnojmenným snímkem s Johnnym Deppem).

Román napsal americký spisovatel Olen Steinhauer a podle všeho se jedná o poměrně slušný thriller, často přirovnávaný ke knihám Johna le Carré. Příběh pojednává o bývalém „turistovi“, agentu bez kořenů, který po celém světě plnil černé operace CIA. Práce v terénu ho přestala naplňovat, proto už čtyři roky působí jako úředník v New Yorské centrále, je šťastně ženatý a nic mu zdánlivě nechybí. Vyšetřování teroristy přezdívaného „Tygr“ ho ale opět donutí vrátit se do pole a konfrontovat se se svou pracovní minulostí.

Před čtyřmi lety měl si měl hlavní roli zahrát George Clooney, nicméně to bylo v době, kdy práva na adaptaci patřily studiu Warner. Teď je látka v rukou Sony a staré dohody už samozřejmě dávno neplatí. Nicméně z dřívějšího obsazení Clooneyho si lze udělat jistý obrázek o tom, po jakém typu herce by se mohli filmaři shánět i tentokrát. Scénář píší Matt Corman a Chris Ord (seriál V utajení) a pokud by byl film úspěšný, mohla by podle knižních předloh vzniknout celá trilogie. Doug Liman momentálně točí s Tomem Cruisem akční sci-fi All You Need Is Kill a někdy v budoucnosti by se měl chopit romantické sci-fi Time and Again, ale v tuhle chvíli to vypadá, že jen co bude hotový s Cruisem, pustí se právě do Turisty.

Zdroje: Deadline, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest