Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara

Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 16 obrázků
Dvě miliardy dolarů za dva týdny. Kde se tahle kasovní krasojízda zastaví?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Dnešní Box Office bude opět především o čtvrtých Avengers, kteří stále drtí jeden kasovní rekord za druhým a dravě se přibližují k nejvyšším příčce globálního kasovního žebříčku. Konkurence v podobě nových příchozích to neměla oproti Endgame vůbec jednoduché a jejich tržby se na tom nemile podepsaly.

Ještě, než si projdeme monstrózní druhý víkend Avengers, tak se zaměříme na paběrkování zbylých snímků v TOP 10. Souboj tří od sebe žánrově odlišných novinek nakonec vyhrál podprůměrný thriller The IntruderDennisem Quaidem v hlavní roli. Pouhých 11 milionů stačilo tomuto levnému snímku (rozpočet pouhých 8 mil.) na druhé místo kasovního žebříčku. Pro studio Sony se jedná o dostačující výsledek a projekt nakonec nebude ztrátový. The Intruder byl navíc nasazen do pouhých 2200 kin, což je o tisícovku kinosálu méně, než měly další dvě novinky tohoto týdne.

Na třetím místě tuhne úsměv na rtech Sethu Rogenovi s jeho romantickou komedií Long Shot alias Srážka s láskou. Po příznivých amerických recenzích (průměrné hodnocení 7/10 ze 193 recenzí na Rotten Tomatoes) studio Lionsgate jistě očekávalo lepší výsledek než pouhých 10 milionů za první víkend a 3. místo ve víkendovém TOP 10 amerických kin. Rozpočet není znám, ale předpokládá se, že méně než 40 milionů tahle eRková komedie se Sethem Rogenem a Charlize Theron v hlavní roli nestála. Zbytek světa zatím přispěl 3,3 miliony, ovšem ne na všech mezinárodních trzích si chválená komedie odbyla premiéru. Například v Česku a na Slovensku se dočkáme až 11. 7.

Na čtvrtém místě s 8,5 miliony skončil nevábně vyhlížející animák Uglydolls od studia STX. I přes rozpočet pouhých 45 milionů se jedná o pestrobarevný propadák, který dozajista nezachrání ani výdělky ze zbytku světa. Americké recenze dávají převážně palec dolů a nejinak je tomu i v naší kotlině. Diváci jsou sice spokojenější (Cinemascore B+), jenomže příští týden vlétne do kin Detektiv Pickachu, kterého provází nadšená šeptanda a spokojenost prvních diváků, takže Uglydolls zmizí z TOP 10 velmi rychle.

Na 5. místě stále nevyklízí pozice Captain Marvel, jež i v 9. týdnu v kinech dokázala vytěžit 4,2 milionu. Pokles o 48.6% oproti minulému víkendu naznačuje, že část diváků, co zamířili na Avengers: Endgame, zašli i na tento kousek od Marvelu. Carol Danvers se řadí se svou 1,12 miliardy dolarů na 6. místo v žebříčku MCU filmů a na 24. příčku nejvýdělečnějších filmů všech dob.

Ve druhé polovině TOP 10 se nejlépe drží levná křesťanská agitka Breakthrough. První film Foxu distribuovaný pod novým vedením Disneyho si připsal o třetím víkendu v kinech 3,9 mega. Na 7. místě rychle vyklízí pozice hororová rychlokvaška La Llorona: Prokletá žena, která se zřítila o 56.5% oproti předešlému víkendu a vyzobala pouhých 3,5 milionů. Pro všechny zúčastněné se ovšem jedná o komerční hit, jelikož s rozpočtem 9 milionů La Llorona utržila celosvětově 103.5 milionu. 8. místo s 2,4 miliony náleží komiksovce od DC. Začíná být jasné, že Shazam! vysněnou hranici 400 milionu dolarů celosvětově nepřekročí. Do banku s celkovými 355,5 milionu toho fanoušci komiksů již mnoho nepřispějí. Poslední místa TOP 10 patří komedii s afroamerickým obsazením Little1,47 milionu (celosvětově 46 milionů) a neúspěšnému Dumbovi od Tima Burtona1,4 milionu (celosvětově 338 milionů).

Další kapitola »

Avengers: Endgame

03.05.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 17

Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu Box Office: Avengers překonali Titanic a brousí si zuby na Avatara | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest