Box Office: Ten Captain Marvel

Box Office: Ten Captain Marvel | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
DC povstalo potřetí z popela a přináší další divácky úspěšnou komiksovku.

Hlavní novinkou víkendu je Shazam!, který odstartoval s parádními 56,7 miliony dolary. Hrdina , který byl dříve pojmenovaný Captain Marvel, je tu už od 40. let a byly časy, kdy se jeho komiks prodával lépe než Superman. Právě po nařčení z kopírování muže z oceli vydávající nakladatelství Fawcett zkrachovalo. V 70. letech práva na postavu koupilo nakladatelství DC, avšak muselo vydávaný komiks přejmenovat na Shazam!, protože značku Captain Marvel si mezitím zaregistroval Marvel Comics. Po restartu v roce 2011 už se Shazam! nejmenovala jen komiksová řada, ale i její ústřední postava. V té době už šlo o poměrně neznámou a obskurní postavu, takže ačkoli má čerstvá filmová adaptace nejnižší premiérové tržby ze všech dosavadních DCEU filmů, 56 milionů vzhledem okolnostem vlastně není vůbec špatné číslo. Zvlášť při rozpočtu 90 milionů. A na rozpočty se v poslední době hraje nejvíc.

Nadšené recenze od novinářů i dobrá divácká hodnocení výrazně pomůžou filmu, který má popravdě jenom tři týdny na to, než dorazí Avengers: Endgame. Za takovou dobu bude ale už dávno jasné, jestli půjde o hit nebo propadák. Film má potom šanci na nějakých 130 - 160 milionů. V Číně se moc nechytl a za víkend má jen 30 mega. Uvidíme, jestli bude tenhle výsledek rozhodovat o 350 nebo 400 milionech. Globální start je celkem 158,6 milionů a pro Warnery další důkaz, že DC pod novým vedením dokáže udělat kvalitní film.  

Druhou novinkou je druhá adaptace Kingova Řbitova zviřátek. První verze z roku 1989 utržila tehdy 57 milionů, což by dneska po započtení inflace bylo nějakých 131 mega. Nová verze je prý o chlup kvalitnější a startuje s 25 miliony. Film stál jen 21 milionů, takže i bez velké výdrže půjde o solidní úspěch. K tomu připočtěte 17 milionů z mezinárodních trhů a jsme na globálním startu 42 mega. Hororů ale bude v dohledné době pěkná řádka, tak uvidíme, jestli film stihne dát alespoň stovku celosvětově.

V necelé dvoutisícovce kin vyšlo The Best of Enemies, ve které musí černošská aktivistka Taraji P. Henson spojit síly s šéfem Ku Klux Klanu Samem Rockwellem a vyřešit desegregaci na škole v 70. letech. Příběh podle skutečných událostí odstartoval s 4,5 miliony a především ženská cílovka je prý obrovsky spokojená. Film stál jenom desítku a má minimální marketingové náklady. Další Zelená kniha z toho asi nebude, ale film by mohl pomalu vylézt až třeba k 80 milionům. 

Ve čtyřech kinech potom debutovalo sci-fi melodrama High Life s Robertem Pattinsonem. První anglicky mluvený film francouzské režisérky Claire Denis utržil solidních 100 000 dolarů. Je to ale velký art, takže nějaké širší přijetí nečekejte.   

Létající slůně Dumbo spadlo o 60 % na 18,2 milionů. To je docela sešup a se 76 miliony v Americe, popřípadě 213 mega globálně, to nevypadá moc dobře. Hlavně vzhledem k tomu, že Burtonův film stál šílených 170 milionů. Horor My dostal ránu od Řbitova zviřátek a utržil ve třetím víkendu 13,8 milionů. Jordan Peele je i tak po 17 dnech na 152 milionech a 216 mega celosvětově. A ženská Captain Marvel se udržela před Shazamem docela obstojně. V pátém víkendu 12,6 milionů a v Americe 374 mega. To je více než Deadpool (363 mega), což dělá z filmu čtvrtý nejúspěšnější sólový superhrdinský film, který není pokračování. S 1,034 miliardou jinak padl Temný rytíř (1,004 miliarda) a jenom v rámci mezinárodních tržeb bylo překonáno 645 mega Black Panthera.

Zdroj: Forbes

Shazam!

05.04.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Ten Captain Marvel | Fandíme filmu Box Office: Ten Captain Marvel | Fandíme filmu Box Office: Ten Captain Marvel | Fandíme filmu Box Office: Ten Captain Marvel | Fandíme filmu Box Office: Ten Captain Marvel | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest