Hours: Paul Walker versus hurikán Katrina

Hours: Paul Walker versus hurikán Katrina | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Představujeme dramatický příběh o odvaze a rodičovské lásce na pozadí nesmlouvavé přírodní katastrofy.

Americká hurikánová sezóna si každoročně vybere na severoamerickém kontinentu svou krutou daň, ale v létě roku 2005 se jednalo o extrémní případ. Příroda opět ukázala, kdo je na matičce Zemi pánem. Hurikán Katrina byl jednou z největších civilních katastrof v moderních dějinách Spojených států. Na konci srpna 2005 způsobil obrovské materiální škody a připravil o život téměř 2000 lidí, když prudce zasáhl jih Spojených států. Kritická situace byla především ve státě Louisiana, přesněji v půlmilionovém New Orleans, kde selhaly bezpečnostní hráze a odvodňovací kanály, což mělo za následek zatopení města až do výšky přes 7,5 metrů. V kontextu této živelné katastrofy se odehrává připravované drama Hours, ve kterém se Paul Walker, hvězda hyperúspěšné série Rychle a zběsile a rodinného dobrodružství Osm statečných, snaží udržet při životě svoji novorozenou dcerku.

Sympaťák Walker si střihne roli novopečeného otce jménem Nolan, jenž se vyrovnává s nedávnou smrtí manželky, přičemž se pokouší zachránit svoji předčasně narozenou dceru v evakuované nemocnici poté, co na zranitelné město udeřil hurikán Katrina. Velmi záhy se objeví první vážné komplikace. Neustále rostoucí hladina vody a časté výpadky elektrické energie mají negativní dopad na funkčnost umělé plicní ventilace (ventilátoru), který je klíčový pro přežití Nolanova potomka. Dramatická zápletka otevírá prostor pro napínavé a dojemné scény. Sám Walker v rozhovoru přiznal, že rodičovská tématika je mu velmi blízká, jelikož je už třináct let otcem.

Režisérskou premiéru si odbude Eric Heisserer, který se současně postaral i o scénář. To není úplně dobrá zpráva, protože naposledy měl své tvůrčí prsty ve zbytečném remakeu Věci, prostoduchém Nezvratném osudu 5 a nezáživné Noční může v Elm Street. Snad Heisserer totálně nezazdí na první pohled zajímavou a nadějně vypadající látku. Dle slov producenta Petera Safrana se můžeme těšit především na herecký um talentovaného Paula Walkera, jenž má být stále v centru dění. Objevit by se měla i velice pohledná Genesis Rodriguez, jež na sebe upozornila v krimi thrilleru Muž na hraně a znovu se s ní setkáme ve ferrellovce Casa de mi Padre a v chystaném akčním spektáklu Arnolda Schwarzeneggera The Last Stand

Snímek už je dotočený a právě probíhají post-produkční práce. Datum uvedení do kinodistribuce není v tuto chvíli známo, ale dočkat bychom se snad měli v průběhu roku 2013. V galerii naleznete pár fotek z natáčení a atmosférický plakát.

Těšíte se na souboj Walkera s přírodními živly?

Zdroje: Collider, Deadline

Zdroj fotek: JustJared

Galerie: 5

Hours: Paul Walker versus hurikán Katrina | Fandíme filmu Hours: Paul Walker versus hurikán Katrina | Fandíme filmu Hours: Paul Walker versus hurikán Katrina | Fandíme filmu Hours: Paul Walker versus hurikán Katrina | Fandíme filmu Hours: Paul Walker versus hurikán Katrina | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest