G.I. Joe: Odveta: Proč se film vlastně odsunul?

G.I. Joe: Odveta: Proč se film vlastně odsunul? | Fandíme filmu
Před časem měl mít druhý G.I. Joe premiéru. Proč k ní nedošlo? Věříme řečičkám o nezbytné konverzi do 3D?

O odsunutí premiéry sequelu k G.I. Joe s podtitulem Odveta už jste si u nás mohli přečíst v článku z května. Studio Paramount se tehdy asi měsíc před premiérou rozhodlo k velice překvapivému kroku a odsunulo film o celých devět měsíců. Reklamní kampaň filmu v tu dobu už vrcholila a studio muselo mít pro své činy setsakramentsky dobrý důvod.

Jako oficiální vysvětlení byla podána informace, že film podstoupí konverzi do 3D a měly také proběhnout dotáčky nových scén, které by ve třetím rozměru patřičně vynikly. Režisér Jon Chu tvrdí, že o 3D se u pokračování uvažovalo od počátku, protože snímek údajně obsahuje spoustu prvků, které jsou pro třetí rozměr jako stvořené. Studio se ale nejprve zdráhalo uvolnit potřebné peníze a konečné rozhodnutí o postkonverzi a změně termínu přišlo na poslední chvíli - po úspěchu dalších 3D filmů  mimo území USA.

Nakonec se ukázalo, že se možná nedotáčely jen scény určené pro 3D. Testovací projekce, které studio uspořádalo, nesklidily u diváků moc velký úspěch. Většina účastníků film označilo za průměrný až špatný a jediné části, které stály za zmínku, se údajně objevily už v trailerech. Další výtky se týkaly nízkého počtu scén s Channingem Tatumem. Ten se v Hollywoodu stává čím dál víc žádanějším zbožím a poslední tři filmy, ve kterých se objevil, byly velkými finančními úspěchy. Jeho postava se ale v druhém díle G.I. Joe ukázala jen na úplném začátku a její vztah s postavou Dwayna Johnsona nedostal zdaleka tolik prostoru, kolik by si testovací publikum přálo. A na základě toho se tvůrci rozhodli na týden vrátit na plac a přitočit s Tatumem nové scény.

Těžko říct, jestli filmu odklady finančně uškodí, nebo mu naopak pomůže uvedení do kin ve 3D. Postkonverze a opětovné rozjetí marketingové kampaně bude studio stát miliony a miliony dolarů navíc. Paramount si ale myslí, že neustále se rozrůstající síť 3D kin především v Rusku a Číně dokáže filmu finančně dostatečně pomoct. Jestli se jim investice vyplatí, nebo bude z G.I. Joe: Odplata propadák, uvidíme v březnu příštího roku.

Zdroje: Deadline, Slashfilm, Hisstank

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest