Novinka Christophera Nolana vydá za tři filmy

Novinka Christophera Nolana vydá za tři filmy | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Robert Pattinson dál hypuje Nolanovu novinku. K tomu se Christopher musí po letech obejít bez svého dlouholetého blízkého spolupracovníka.

Filmový svět v dnešní době strhává pozornost především na známé značky. Osobnosti už zdaleka netáhnou tolik, jako v minulosti a o tvůrcích to platí dvojnásob. Většině diváků je upřímně jedno, jestli Rychle a zběsile 15 točí Franta nebo Pepa. Nicméně existuje několik málo tvůrců, kteří by si mohli jen odkašlat a celý filmový svět okamžitě zbystří. Loni jsme mohli jasně vidět, že jedním takovým je Quentin Tarantino, u kterého sebemenší zmínka o Tenkrát v Hollywoodu okamžitě poutala pozornost. Teď už jsme Tarantinovu tajuplnou novinku celkem odhalili, a tak škádlící štafetu přebírá Christopher Nolan a jeho projekt.

O tom zatím nevíme prakticky vůbec nic, dokonce ani to, jak se bude jmenovat. Robert Pattinson nedávno uvedl, že aby si mohl přečíst scénář, tak musel do uzavřené hlídané místnosti. A protože Pattinson aktuálně propaguje sci-fi High Life a obchází rozhovory, novináři se z něj cokoliv zajímavého snaží vypáčit dál. Samozřejmě nesmí prozradit prakticky nic, avšak v posledním interview prozradil alespoň to, že je film opravdu velký, a že jde o nejšílenější scénář, jaký za posledních několik let viděl. A to si Pattinson běžně vybírá spolupracovníky, jako je David Cronenberg, takže pokud Robert zbytečně nezveličuje, čeká nás zřejmě něco pozoruhodného.

Minimálně rozmach projektu asi pozoruhodný bude, protože podle herce má Nolanova novinka „délku tří filmů“. Tady je otázka, jak přesně to Pattinson myslel. Doslovně asi těžko. I kdybychom brali v potaz osmdesátiminutové filmy, tak by to dohromady dávalo 240 minut a čtyři hodiny jsou ve světě komerční kinematografie prostě příliš. Možná Robert zkrátka chtěl hyperbolicky říct, že film bude opravdu dlouhý. Možná tím myslel, že je ve scénáři tolik témat, že by vydala na tři filmy. A nebo je snímek tak upovídaný, že je scénář třikrát tak dlouhý, než je u velkofilmů běžné.

Ať už to bude jakkoliv, jasné je, že Nolan bude potřebovat k ruce šikovného střihače, který mu pomůže pořízený materiál zpracovat. Christopherův dvorní střihač Lee Smith, se kterým spolupracoval na všech filmech od Batman začíná, však bude vytížený Mendesovým snímkem 1917 (což je svým způsobem paradox, když vezmete v potaz, že snímek bude předstírat, že byl točený na jeden záběr). Proto si musel Nolan najít po patnácti letech nového parťáka. Nebo spíš parťačku, protože na filmu s ním bude spolupracovat Jennifer Lame. Ta byla nominovaná na cenu BAFTA za Místo u moře a mimo to stříhala také například řadu filmu Noaha Baumbacha nebo loňské Děsivé dědictví.

O chystaném snímku se mluví jako o „masivním inovativním akčním blockbusteru“. Opět se bude promítat v kinech IMAX, produkuje Emma Thomas, české datum premiéry je stanovené na 16. 7. 2020. Vedle Pattinsona by si hlavní role měli rozebrat John David Washington a Elizabeth Debicki. Natáčení má začít v létě, tak snad se brzy dozvíme víc.

Galerie: 6

Novinka Christophera Nolana vydá za tři filmy | Fandíme filmu Novinka Christophera Nolana vydá za tři filmy | Fandíme filmu Novinka Christophera Nolana vydá za tři filmy | Fandíme filmu Novinka Christophera Nolana vydá za tři filmy | Fandíme filmu Novinka Christophera Nolana vydá za tři filmy | Fandíme filmu Novinka Christophera Nolana vydá za tři filmy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest