X-Men: Dark Phoenix: Nový plakát a nová ukázka na Wonder Conu

X-Men: Dark Phoenix: Nový plakát a nová ukázka na Wonder Conu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Noví X-Meni představili divákům novou scénu, režisér představuje dvě nové postavy.

V Americkém Anaheimu momentálně probíhá WonderCon, jedna z největších komiksových výstav, na které svoje prezentace nabízí nejeden hollywoodský biják. Asi tím největším jsou letos X-Men: Dark Phoenix. Snímek přijeli propagovat scenárista a režisér Simon Kinberg, producent Hutch Parker a několik představitelů hlavních rolí – mezi nimi: Sophie Turner, Tye Sheridan, Nicholas Hoult, Alexandra Shipp, Kodi Smit-McPhee a Evan Peters. Herci se podělili a o vesměs známé historky, o tom, jak se připravovali na své role (Sophie Turner poznávala lidi s poruchou osobnosti atp.) a producenti se dušovali, že komiksové filmy jsou nejlepší v momentě, kdy věrně následují předlohu.

Je tak trochu ironií, že během prezentace představili rovnou dvě postavy, které z komiksů vycházejí jen volně. První z nich je Selene (Kota Eberhardt), která je mixem několika různých postav. Ve filmu slouží jako určitý odkaz k Hellfire Clubu, který je v komiksech klíčovou součástí příběhu Dark Phoenix, avšak film se Hellfire Clubem nezabývá. Postava Red Lotus (Andrew Stehlin) je také amalgámem několika komiksových postav. Vypadá to, že tvůrci postavu do snímku zasadili čistě proto, že dobře vypadá a bylo potřeba, aby Magnetovo Bratrstvo mutantů mělo na svojí straně víc bojovníků.

Právě souboj s Bratrstvem byl druhou promítanou scénou, kterou mohli diváci na Wonder Conu vidět. První scénou byla známá expedice do vesmíru, kterou jsme vám blíže popsali už ve starším článku. Ta druhá začíná napjatou schůzkou X-Menů s Profesorem Xavierem (James McAvoy), který všechny informuje o tom, že spolu s Cyclopsem (Tye Sheridan) jdou zachránit Jean Grey (Sophie Turner). Magneto (Michael Fassbender) a jeho Bratrstvo mutantů ji našli a chtějí ji zabít, protože je příliš nebezpečná. Charles Xavier je vystrašený a nechce přijít o nikoho dalšího, kdo je mu blízký. Scott Summers (Cyclops) jej popohání, aby neotáleli, a tak je společně se Storm (Alexandra Shipp) Nightcralwer (Kodi Smit-McPhee) teleportuje pryč.

X-Meni se střetávají s Bratrstvem v newyorském Central Parku. Beast (Nicholas Hoult) je na Magnetově straně. Profesor se snaží s Magnetem domluvit, ten mu však vmete do tváře, že stejně jako vždycky řeční o věcech, které nikoho nezajímají. Bratrstvo se snaží dostat do domu, ve kterém Jean Grey setrvává, X-Meni také. Propuká bitva, ve které mutanti údajně zajímavě kombinují svoje schopnosti. Red Lotus má dredy, které fungují jako chapadla, Selene dokáže ovládat ostatní mutanty. Bitva se zvrátí ve prospěch Bratrstva v momentě, kdy Erik vytrhne skrz zemi vagon metra a vzniklého chaosu využije k tomu, aby zaútočil na Jean. Spolu s ní je v domě postava Jessicy Chastain a podle některých diváků to vypadá, že ji vidí pouze Jean a nikdo jiný. Magneto vytrhne kus železa a chce s ním zabít Jean. Podle některých diváků ji zabít nedokáže, podle jiných jej zastaví samotná Jean. Tak či tak se mu vysměje, že ji nedokázal zabít a prostřednictvím svých sil mu začne drtit jeho ikonickou helmu a lebku pod ní. V tu chvíli ukázka skončila.

V sále panovaly různé názory na to, jak je ukázka vydařená, my si bližší obrázek uděláme v červnu, až Dark Phoenix dorazí do našich kin. Dole v galerii můžete vidět nový plakát, který byl spolu s WonderConem zveřejněný.

V Dark Phoenix se X-Meni postaví svému dosud nejnebezpečnějšímu protivníkovi: Osobě z vlastních řad, Jean Grey. Během záchranné mise ve vesmíru Jean téměř zemře, když ji zasáhne tajuplná kosmická síla. Po návratu domů je díky oné síle podstatně mocnější, ale také daleko nestabilnější. Zápasí s někým dalším, kdo žije v jejím nitru a svoje nově nabité síly uvolňuje způsobem, jaký nedokáže ani pochopit, ani ovládnout. Ubližuje těm, které má nejraději a stává se jádrem toho, proč se X-Meni začínají rozpadat. Rodina se začíná pomalu rozpouští a musí najít způsob, jak se znovu sjednotit. Nejen pro záchranu duše Jean Grey, ale i pro záchranu naší planety, na kterou útočí mimozemšťané, kteří se snaží tajuplnou sílu zneužít pro ovládnutí celé galaxie.

V hlavních rolích hrají Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Sophie Turner, James McAvoy, Michael Fassbender, Evan Peters, Olivia Munn, Nicholas Hoult, Tye Sheridan, Alexandra Shipp a Kodi Smit-McPhee. Scénář napsal a režíruje Simon Kinberg. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 6. 6. 2019.

Zdroje: Heroic Hollywood, X-Men Twitter, Universo X-Men, Cinemablend I, II

Galerie: 7

X-Men: Dark Phoenix: Nový plakát a nová ukázka na Wonder Conu | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Nový plakát a nová ukázka na Wonder Conu | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Nový plakát a nová ukázka na Wonder Conu | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Nový plakát a nová ukázka na Wonder Conu | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Nový plakát a nová ukázka na Wonder Conu | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Nový plakát a nová ukázka na Wonder Conu | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Nový plakát a nová ukázka na Wonder Conu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest