Apple má nabídnout "svůj Netflix" vlastním uživatelům zdarma

Apple má nabídnout "svůj Netflix" vlastním uživatelům zdarma | Fandíme filmu
Apple chce na streamovací trh podle všeho nastoupit hodně zostra.

Už několikrát jsme mluvili o tom, že Apple chce být jedním z hráčů na trhu s video obsahem (filmy a seriály), tedy konkurentem nejen pro služby jako Netflix, ale i pro tradiční hollywoodské hráče. Jen letos firma investuje do obsahu miliardu dolarů, na vysoké rozpočty se snaží přilákat zajímavé filmové i seriálové osobnosti. Vedle řadových pořadů chce nabídnout také opravdu zásadní kusy, jako je na konkurenčním HBO třeba Hra o trůny. Jen s tím rozdílem, že Apple chce mít svoje pořady všechny do jednoho mládeži přístupné. Spekuluje se o tom, že jakožto výrobce hardwaru si nechce rozházet zákazníky potenciálně kontroverzním obsahem, takže radši bude hrát na jistotu.

Teď reportéři CNBC přináší hodně zajímavou zákulisní informaci. Podle jejich zdrojů (v minulosti například jako první začali psát o obchodu mezi Disneym a Foxem, takže v oblasti filmového byznysu prokázali, že jsou informovaní) by služba Applu měla být pro jeho zákazníky zdarma! Jakékoliv zařízení, na kterém půjde nainstalovat TV aplikace (článek jmenovitě zmiňuje iPady, iPhony a Apple TV), dá jeho uživateli automaticky přístup k celé knihovně. To by samozřejmě bylo pro stávající jablečné uživatele zajímavé plus. Pokud zastánci značky mají hájit vysokou cenu produktů Applu, často zmiňují, že vedle hardwaru si platíte také celý provázaný ekosystém. Pokud by skutečně jeho součástí do budoucna byla široká nabídka obsahu od předních hollywoodských tvůrců, tak by hodnota toho ekosystému pro uživatele ještě stoupla.

Nevíme, zda mají ve firmě spočítáno, že jim podobný krok přinese nové zákazníky pro jejich hardware, jestli jde o prestižní krok, popřípadě snahu prorazit na trhu s videoobsahem rychle a tvrdě (případné zpoplatnění pak může přijít do budoucna). Tak či tak by do toho Apple měl jít.

Co vy na to. Pokud byste někdy v budoucnu váhali, zda zvolit Apple nebo Android, byla by pro vás bohatá video knihovna argumentem ve prospěchu jablek?

Zdroj: CNBC

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest