Už to začalo: Disney zrušil studio, které stojí za hitovkou Hvězdy nám nepřály

Už to začalo: Disney zrušil studio, které stojí za hitovkou Hvězdy nám nepřály | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Obětí sloučení Foxu a Disneyho se stalo studio stojící za hitovkami Marley a já, Hvězdy nám nepřály nebo Já, Simon.

Je to jen pár dnů, co došlo k měsíce a měsíce očekávanému a plánovanému spojení společnosti 21th Century Fox s gigantem Disney. A byť to má podle společností obchodní logiku, není všechno zlato, co se třpytí a bylo jasné, že to bude znamenat měnší či větší změny pro strukturu Foxu. 

Nejdříve vyšlo najevo, že Disney propustí přibližně 4 000 zaměstnanců (i když některé zdroje mluví až o 7 500 lidech), což byla pro společnost velmi nepříjemná zpráva a následně přišla další, která také jistě nevyvolá nadšené ovace. Disney se totiž rozhodl zrušit jednu z divizí Foxu a to Fox 2000.

Jde o značku, pod jejímiž křídly vyšly úspěšné projekty jako Marley a já, Hvězdy nám nepřály nebo Já, Simon. Což jsou (minimálně v případě rozpočtu) menší filmy, ale setkaly se s pozitivním přijetím a velmi slušně vydělaly.

Nicméně ani to Disneymu očividně nestačilo a rozhodl se pro zavření studia, které dosud vedla Elizabeth Gabler. Posledním filmem, který ponese značku Fox 2000 bude thriller Žena v okně, jehož premiéra je naplánována na 17. října 2019.

Uvidíme, zda Disney bude pokračovat v nekompromisních změnám struktury Foxu nebo je tohle největší krok, ke kterému přistoupil.

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Už to začalo: Disney zrušil studio, které stojí za hitovkou Hvězdy nám nepřály | Fandíme filmu Už to začalo: Disney zrušil studio, které stojí za hitovkou Hvězdy nám nepřály | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest