Avengers: Endgame: První pořádný plakát a vše co odhaluje

Avengers: Endgame: První pořádný plakát a vše co odhaluje | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Plakát oficiálně potvrzuje návrat několika postav a ukazuje další zajímavosti. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Fanoušci si na sociálních sítích stěžovali na to, že Okoye je sice vyobrazená na plakátě spolu s ostatními postavami, ale její představitelka Danai Gurira jako jediná není napsaná na horní straně plakátu, pouze drobným písmem v dolní části. Marvel tvrdí, že jde o omyl, a že od začátku na plakátě být měla. Vzápětí vydal upravenou verzi plakátu, už s patřičně doplněným jménem. Zařazujeme ji na konec galerie.

Původní novinka ze 14. 3.: Avengers: Endgameprvní plakát zveřejnili společně s prvním teaserem. Tenkrát to nicméně bylo jen takové to anonymní áčko, které měly jako první teaser poster i všechny předchozí Avengers filmy. Teď je tu konečně poctivý plakát s celým týmem hrdinů. Co všechno odhaluje? Můžete vidět oficiální podobu hrdinů, kteří se oproti předchozím filmům nějak změnili. Black Widow (Scarlett Johansson) se konečně ukazuje s dlouhými rudými vlasy, které by po většinu snímku měla mít. Captain America (Chris Evans) má na sobě šupinkovou zbroj (novou) a jeho štít je zpátky. Rocket Raccoon je v nové kombinéze inspirované komiksy. Nechybí ani tradiční brýle. Změna u ostatních postav je malá nebo není dobře vidět. Naopak, Captain Marvel má na sobě uniformu v takové podobě, v jaké jsme ji viděli v jejím sólovém filmu, zatímco potitulková scéna odhalila, že v Endgame bude mít kostým lehce odlišný (nejvýraznější jsou zlaté nárameníky).

Captain Marvel in Endgame (Better Quality) from r/MarvelStudiosSpoilers

Těžko soudit, zda lze něco vyčíst z pohledů hrdinů – přeci jen je plakát kombinací artworků smíchaných ve Photoshopu. Ale kdyby náhodou přeci jen pohledy něco znamenaly: Tony Stark, Captain America, Captain Marvel, Nebula, Black Widow a Hawkeye zdánlivě sledují nebezpečí, které přichází shora... Thanos byl na plakátu k Infinity War společně s hrdiny v popředí. Teď jej vidíme v pozadí a ani není vyvedený v barvách. Znamená to něco? Bude úloha Thanose menší, než bychom čekali? Nebo to pouze signalizuje, že tentokrát vše bude vyprávěno z pohledu hrdinů? Také si všimněte, že má na sobě opět helmu, kterou po většinu Infinity War vynechával. A je značně poškrábaná.

Na plakátě je také loď Benatar, ve které v trailerech vidíme Tonyho s Nebulou. A důraz je kladený také na vesmír a rozpadající se částice. Možná nejzajímavější je účast Okoye (Danai Gurira). Ano, že se nerozpadla na prach, to bylo potvrzené už v závěru Infinity War. S jejím hostováním tedy není problém. Na druhou stranu se zatím neukázala v žádném z dosavadních trailerů (flashbacky nepočítáme) a dosud se neobjevila sebemenší zmínka o tom, že by ve filmu měla mít jakoukoliv výraznější roli. Dokonce ani na vrchní straně plakátu jako jediná nemá uvedené jméno svojí představitelky.

Bude tedy ve filmu mít nějakou podstatnou úlohu? Anebo je na plakát přilepena čistě z komerčních důvodů, aby se do kin nalákali i diváci, které z celého Marvel Universe zajímá nejvíc Black Panther? Zároveň se nabízí otázka, proč zrovna Okoye? Můžeme to brát jako potvrzení, že ostatní výrazné postavy z Wakandy se rozpadly na prach? Anebo přeživší zkrátka a dobře mají co dělat, aby udrželi království v chodu a Okoye vyslali za Avengers jako důvěryhodného zástupce, který má monitorovat situaci?

Když se zaměříme na spodní text plakátu, tak oficiálně potvrzuje návrat několika postav, o kterých jsme dosud věděli pouze z neoficiálních zdrojů. Konkrétně to jsou Benedict Wong jako Wong, Jon Favreau jako Happy Hogan a Gwyneth Paltrow jako Pepper Potts. Teoreticky se postavy mohou objevit třeba ve flashbacích, nicméně šéf Marvelu Kevin Feige v jednom starším rozhovoru tvrdil, že Endgame v promo kampani ukáže jen postavy, které se nerozpadly na prach. Pokud to doslovně platí, tak by to mělo potvrzovat, že se Wong, Happy a Pepper ukážou v hlavní části příběhu z přítomnosti.

Plakát ve verzi s textem i bez najdete v galerii.

Po zničujících událostech Avengers: Infinity War je kvůli zásahu šíleného Titána Thanose vesmír v rozvalinách. S pomocí zbývajících spojenců se musí Avengers ještě jednou dát dohromady, aby odčinili Thanosovo dílo a navrátili do vesmíru pořádek jednou pro vždy. Ať už následky budou jakékoliv.

V hlavních rolích: Chris Evans, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Josh Brolin, Karen Gillan, Brie Larson, Paul Rudd, Don Cheadle, Bradley Cooper a mnozí další. Režíruje Anthony a Joe Russoovi. Datum české a slovenské premiér je stanovené na 25. 4. 2019.

Avengers: Endgame

03.05.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 4

Avengers: Endgame: První pořádný plakát a vše co odhaluje | Fandíme filmu Avengers: Endgame: První pořádný plakát a vše co odhaluje | Fandíme filmu Avengers: Endgame: První pořádný plakát a vše co odhaluje | Fandíme filmu Avengers: Endgame: První pořádný plakát a vše co odhaluje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest