Box Office: Žasněte nad Captain Marvel

Box Office: Žasněte nad Captain Marvel | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Captain Marvel je v kinech a je to samozřejmě tak velké, že internetoví trollové nestíhají dávat palce dolů.

To, že marvelovky startují s vysokými tržbami, je po těch deseti letech činnosti už tak nějak samozřejmost. První komiksovka s ženskou hlavní hrdinkou studia ale tentokrát vyletěla výš než je zvykem. Časy se mění a Captain Marvel s Brie Larson utržila o tomto víkendu 153 milionů dolarů. To je druhý nejlepší start superhrdinské sólovky po Black Pantherovi s 202 miliony minulý rok a třetí nejlepší březnová tržba všech dob po Krásce a zvířeti (174 milionů) a Batmanovi v Supermanovi (166 milionů). 

Film dostal v den premiéry nálož od internetových trollů, kterým se nelíbilo, že žena střílí lasery ufouny a tváří se při tom sebejistě, jinak jsou kritici ale s filmem relativně spokojení. Kreativně je to takový ten bezpečný start než se dvojky třeba chytí někdo jako Taika Waititi. A běžní diváci dávají kritikům za pravdu. Kasovně jde totiž o mega událost takových rozměrů, že Wonder Woman se zdaleka nechytá se svými 103 miliony. Co se týče výdrže, Captain Marvel nemusí být tak silná, už vzhledem k tomu, že nadcházející konkurence (Shazam a My) bude lepší než jakou měla WW v roce 2017 (Mumie a Transformers 5). Globálně je to taky samozřejmě nálož s 89,5 miliony z Číny, což je částka, kterou tam mimochodem dala Wonder Woman za celé tamní nasazení. Celkově to dělá 455 milionů, což je silnější start než Black Panther s 371 miliony. Miliarda bude i při nejhorších scénářích, z toho mezi 360 - 460 miliony z USA. Už teď má snímek v úhrnu 455 milionů.

Jak vycvičit draka 3 má ve třetím víkendu 14,6 milionů při polovičním úbytku diváků. Jednička ani dvojka padaly o 46 %, ale zase nemusely soupeřit se 150milionovou marvelovkou, která sebrala všechna IMAX kina. Animák je na 119 milionech v Americe, a co je nejdůležitější, na 435 mega globálně. A Madea Family Funeral taky spadl o polovinu, což je v sérii klasika. Solidní debut ale zajistil filmu ve druhém víkendu 12 milionů a 46 mega po deseti dnech. Warneři hodně zklamali s LEGO příběhem 2, který má 97 mega z USA a slabých 164 milionů celosvětově. Nadcházející Shazam! nebo Godzilla by ale prý měli studiu napravit reputaci. 

Alita: Bojový anděl prohrává každý víkend nějakou výzvu. Minulý víkend se ještě čekalo 90 mega, ale teď to vypadá, že dá film jenom 80 mega. V Americe je na 78,5 milionech. Globálně to taky vypadalo nadějně, ale v Číně film nevydržel běžet v plné síle déle než týden a je tak souhrnně jen na 382 milionech. Čtyřstovka tedy padne, ale víc z toho nebude. Zelená kniha dala v Číně 44 milionů, čímž překonala o milion Titanic, a stala se tam nejúspěšnější oscarovkou. Film má celosvětově 242 milionů a od Královy řeči, která doposud drží 414 milionů, jde globálně o nejúspěšnější Nejlepší film.

Zdroj: Forbes

Captain Marvel

08.03.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Žasněte nad Captain Marvel | Fandíme filmu Box Office: Žasněte nad Captain Marvel | Fandíme filmu Box Office: Žasněte nad Captain Marvel | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest