My: Podle prvních reakcí se zdá, že tu máme horor roku

My: Podle prvních reakcí se zdá, že tu máme horor roku | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Novináři jsou nadšení.

V roce 2017 Jordan Peele, který se proslavil hlavně komediálními skeči, překvapil vysoce ceněným hororem Uteč, který koketoval s žánrem sociální satiry.

A očividně šlo o spojení, které fungovalo, protože se film dočkal oslavných reakcí a také finančně zabodoval (rozpočet byl necelých 5 milionů dolarů, tržby v kinech více než 255 milionů). Není tak asi šokem, že Jordan chystá další horor a to nazvaný jednoduše My.

Jak se zdá, úspěch Uteč nebyl náhoda, protože první recenze snímku My jsou vysloveně nadšené. Hodně chváleno je obsazení, kdy si nejvíce pozitivních reakcí odnesla Lupita Nyong'o. Dalším velkým kladem je příběh, který na první pohled může vypadat jako klasická zápletka ve stylu "přepadení nicnetušící rodiny", ale už z trailerů je jasné, že je látka uchopená trochu jinak a podle novinářů má Jordan připravených několik nečekaných zvratů. Kromě toho se podle recenzentů povedla i atmosféra, která je mrazivá a není nouze o strašidelné momenty.

Zaznívají hlášky jako "mistrovské dílo" a "zrození nového Hitchcocka", což už něco napovídá o tom, jak odvaření novináři byli. Asi nejchytlavěji film zhodnotil novinář s "hororovým" jménem David Fear, který ho popsal jako: "Kurevsky děsivý."

Pokud jste tedy fandové hororů nebo prostě jen kvalitní filmařiny, tak byste měli 28. března vyrazit do kina. Níže si můžete přehrát nové spoty a dole v galerii najdete poslední porci plakátů a fotek.

Synopse distributora: Velmi svérázný režisér, držitel Oscara Jordan Peele, jenž oslnil originálním groteskním hororem Uteč, natočil další film, který bude nepřehlédnutelný. Thriller My vypráví příběh obyčejné čtyřčlenné rodiny, jíž se změní život ve chvíli, kdy se na jejich příjezdové cestě objeví čtveřice agresorů. Ještě znepokojivější je, že útočníci jsou k nerozeznání podobní členům napadené rodiny. V hlavních rolích Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss,  Yahya Abdul-Mateen II nebo Anna Diop. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 28. 3. 2019.

Zdroje: Twitter, Rotten Tomatoes

Galerie: 7

My: Podle prvních reakcí se zdá, že tu máme horor roku | Fandíme filmu My: Podle prvních reakcí se zdá, že tu máme horor roku | Fandíme filmu My: Podle prvních reakcí se zdá, že tu máme horor roku | Fandíme filmu My: Podle prvních reakcí se zdá, že tu máme horor roku | Fandíme filmu My: Podle prvních reakcí se zdá, že tu máme horor roku | Fandíme filmu My: Podle prvních reakcí se zdá, že tu máme horor roku | Fandíme filmu My: Podle prvních reakcí se zdá, že tu máme horor roku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest