Myší hlídka: Po Glumovi a opicích si Andy Serkis ve výpravné fantasy zahraje myš

Myší hlídka: Po Glumovi a opicích si Andy Serkis ve výpravné fantasy zahraje myš | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Režisér trilogie Labyrint nás zavede do fantasy světa, ve kterém žijí místo lidí myší hrdinové.

Studio Fox bude svou samostatnou existenci už brzy končit, nicméně jeden z jeho posledních projektů by u Disneyho (který Fox koupil) mohli uvítat s otevřenou náručí. Myší hlídka (Mouse Guard) vychází z komiksů pro čtenáře všech věkových kategorií a příběh je zasazený do fantasy světa, ve kterém žijí antropomorfní zvířata. Jak už název napovídá, hrdiny příběhu jsou myši, konkrétně speciální hlídka, která dohlíží v kraji na bezpečnost. Prozkoumává nové oblasti, střeží hranice, udržuje cesty bezpečné a hlídá poutníky. Drsný svět je totiž plný nebezpečných dravců, jako jsou lišky, orli nebo jiní hlodavci. Na první pohled to vypadá, že rozvinutou kulturu vybudovaly jen myši, nicméně autor uvádí, že také ostatní zvířata jsou sofistikovanější, než by se na první pohled mohlo zdát.

Předlohu, která vychází i v českém překladu, napsal a ilustroval David Petersen, který doufá, že i ve filmové podobě zůstanou příběhy přístupné i těm nejmenším (čtenářům zhruba od osmi let), což je možná důvod, proč jsou komiksy jednoznačně chválené pro výtvarnou stránku a budování světa, ale občas jsou jim lehce vyčítané poněkud jednodušší a předvídatelnější příběhy, které dokáže dopředu odhadnout každý zkušenější čtenář hrdinských fantasy.

Filmová podoba příběhů bude vytvořená pomocí metody performance capture, což znamená, že myší hrdiny ztvární lidští herci, kteří v postprodukci dostanou „digitální kostýmy“. Zatím není zcela zřejmé, zda budou v počítačích vytvořené jen postavy anebo i okolní prostředí, podobně, jako třeba v Knize džunglí.

Vzhledem k použité technologii je dobré, že snímek produkuje odborník na slovo vzatý, Matt Reeves, režisér druhého a třetího dílu Planety opic. A přímo zevnitř může na celý proces dohlížet Andy Serkis, který se spolu s postavou Gluma stal průkopníkem performance capture techniky, následně si tímto stylem zahrál asi pět dalších postav, sám režíroval Mowgliho, byl poradce na několika dalších projektech a založil studio The Imaginarium, které se na performance capture specializuje. Serkis si ve filmu zahraje myšího kováře Midnighta, který Hlídku zradí a stává se antagonistou příběhu.

Vizuální efekty filmu připraví zkušená novozélandská WETA, která už se na nejrůznějších fiktivních postavách osvědčila nespočetněkrát. Snímek zrežíruje Wes Ball, který začínal jako tvůrce vizuálních efektů a grafiky v roce 2011 oslnil Hollywood svým krátkým snímkem Ruin, který byl kompletně animovaný a už tehdy vypadal perfektně. I on tedy zní jako někdo, kdo do Myší hlídky zapadá jako ulitý. Na celovečerním kolbišti se zatím může pochlubit sérií Labyrint, kde navzdory průměrným scénářům předvedl, že umí skvěle budovat napětí, točit strhující akci, pracovat s herci i efekty, budovat světy a ještě k tomu všemu pracovat rychle a efektivně. S sebou si z Labyrintu přivedl Thomase Brodieho-Sangstera, kterého můžete znát také ze Hry o trůny nebo Lásky nebeské. Tady ztvární Lieama, jednoho z nejmladších členů Hlídky, který však záhy prokáže svojí platnost a statečnost.

Scénář filmu napsal Gary Whitta, který se podílel na Rogue One: Star Wars Story či na After Earth. Natáčení filmu má začít v květnu. V galerii si můžete prohlédnout roztomilé kresbičky z komiksů a nakonec si můžete přehrát krátký film Ruin:

Galerie: 12

Myší hlídka: Po Glumovi a opicích si Andy Serkis ve výpravné fantasy zahraje myš | Fandíme filmu Myší hlídka: Po Glumovi a opicích si Andy Serkis ve výpravné fantasy zahraje myš | Fandíme filmu Myší hlídka: Po Glumovi a opicích si Andy Serkis ve výpravné fantasy zahraje myš | Fandíme filmu Myší hlídka: Po Glumovi a opicích si Andy Serkis ve výpravné fantasy zahraje myš | Fandíme filmu Myší hlídka: Po Glumovi a opicích si Andy Serkis ve výpravné fantasy zahraje myš | Fandíme filmu Myší hlídka: Po Glumovi a opicích si Andy Serkis ve výpravné fantasy zahraje myš | Fandíme filmu Myší hlídka: Po Glumovi a opicích si Andy Serkis ve výpravné fantasy zahraje myš | Fandíme filmu Myší hlídka: Po Glumovi a opicích si Andy Serkis ve výpravné fantasy zahraje myš | Fandíme filmu Myší hlídka: Po Glumovi a opicích si Andy Serkis ve výpravné fantasy zahraje myš | Fandíme filmu Myší hlídka: Po Glumovi a opicích si Andy Serkis ve výpravné fantasy zahraje myš | Fandíme filmu Myší hlídka: Po Glumovi a opicích si Andy Serkis ve výpravné fantasy zahraje myš | Fandíme filmu Myší hlídka: Po Glumovi a opicích si Andy Serkis ve výpravné fantasy zahraje myš | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest