Hobit: Změny oproti předloze

Hobit:  Změny oproti předloze | Fandíme filmu
Reakce na 48 FPS už známe. Co vlastně ale novináři v dlouhé upoutávce viděli?

Když Peter Jackson na nedávném Cinema Conu promítl majitelům kin a filmovým novinářům desetiminutovou ukázku z Hobita, zaměřili se prakticky všichni reportéři na technickou stránku věci (viz Hobit: Oběť moderní technologie) a o samotném obsahu předkládaných záběrů se zmiňovali jen minimálně. Pořádně to napravil teprve fanouškovský server TheOneRing.net, jehož redaktor se o upoutávce rozepsal pěkně dopodrobna a neopomněl předkládaný materiál porovnat s předlohou.

Po leteckých záběrech z Nového Zélandu následoval pohled na Bílou radu, kam Gandalf přináší Morgulův meč. Všichni se diví, jak se před ně meč dostal, protože měl být pohřbený spolu s jeho vlastníkem, Pánem nazgûlů v nedobytné kobce v podzemí. Jen Sarumanovi na chvíli proběhne tváří zákeřný výraz. Nikde v Tolkienově díle žádnou takovou scénu doslovně nenajdeme.

V následujícím záběru už Gandalf vyšetřuje přímo v kryptě (záblesk ze scény jsme viděli v traileru) a nachází devět otevřených hrobek, což jasně předznamenává setkání s nazgûly v Pánovi prstenů. Co vy na to? Líbí se vám, jak Jackson dokresluje z dodatků naznačené události a propojuje Hobita s trilogií nebo byste byli raději, kdyby se víc držel předlohy?

V kryptě se Gandalf setkává také s Radagastem Hnědým, kterého prý Sylvester McCoy hraje moc hezky a obzvlášť mladší diváci si ho nejspíš zamilují. Nosí legrační klobouk, ve vlasech má ptačí hnízdo a v lese jezdí na sáních z větví a kapradí, které táhnou přerostlí zajíci. Ani tohle v předloze nebylo, ale zato se tam dočteme, že u Radagasta doma zvířátka obsluhují u stolu, což nemá k tahání saní příliš daleko, tak snad puristé prominou.

Bilbo prý nepřipomíná žádného z hobitů, které jsme viděli v předchozích filmech, a přece je v něm cosi povědomého, nejspíš proslulá pytlíkovská touha po dobrodružství. Video ho představilo při hádankářském souboji s Glumem, který údajně vypadá dobře, ale nijak zásadně se neliší od toho, jak jej známe z Pána prstenů. Pak už novináři v desetiminutovce viděli pouze setkání se Zlobry (u kterého se prý Jacksonovi skvěle povedlo navodit dojem velikosti, jaký z nich musejí zažívat malí trpaslíci a hobit) a s elfy v Temném hvozdu, kterému vévodí první pohled na Legolase a vymyšlenou elfku Tauriel (Evangeline Lilly). Ano, ty taky v knížce nenajdete. Je to problém? Možná. To zjistíme v prosinci. Teď je hlavní, aby nám z těch novot Peter Jackson co nejdřív naservíroval nějakou pěknou upoutávku! ;-)

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest