Box Office: Jak vycvičit Madeu

Box Office: Jak vycvičit Madeu | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Tyler Perry prý natočil poslední díl oblíbené komedie a diváci se jenom hrnuli.

Člověk by řekl, že Madea tu byla nedávno, ale ve skutečnosti jsou to dva roky od halloweenské dvojky. Teď přichází A Madea Family Funeral, devátý a prý i poslední díl, tedy velkolepé zakončení série. Možná větší než Jak vycvičit draka 3. A to by nebylo, aby film neutržil 27 milionů dolarů coby jeden z nejlepších debutů kariéry Tylera Perryho, který za Madeou stojí a hlavně ji režíruje, píše a hraje. Hoši z Lionsgate to opravdu prodávali jako zakončení, ale ve filmu prý nic takového naznačené není a (spoilery!) Madea neumře. Z Ameriky to bude nějakých 50 - 60 milionů celkově. Pojďme dál.

Jedinou další široce nasazenou novinkou je pulpový thriller Greta s Chloë Grace Moretz, kterou začne stalkovat seniorka Isabelle Hupert. Podle kritiků hodně zábavné herecky, ale jinak přesně ten typ filmu, za který se divákům moc platit nechce. V kinech zůstalo 4,5 milionů, Focus Features to koupily za 4 mega, takže to pro ně asi velká ztráta nebude. Film je už uváděný také mezinárodně, kde je utrženo dalších 400 tisíc.

Limitovaně potom vyrazilo Apollo 11 do 120 IMAXových kin, ze kterých vytřískalo 1,65 milionů. Solidní dokument uvolní v pátek místo Captain Marvel a půjde pak do normálních kin. V pěti kinech debutoval poslední počin Gaspara Noého s názvem Climax. Kdo režiséra zná, tak asi nepotřebuje popisovat, jaký zážitek divákům opět představil. Ostatně, u nás jsme film mohli vidět už loni. Ve všech těchto pěti kinech byl film jedničkou a utržil tak 121 600 dolarů. Příští víkend jde do širokého nasazení. 

Jedničkou víkendu zůstalo Jak vycvičit draka 3 s 30 miliony dolary. Po deseti dnech má animák 97,6 milionů. Možná bude i prvním americkým filmem roku 2019, který dosáhne na 150 mega. Ve světě tento víkend padlo 52 mega a v Číně se debutovalo s 33 miliony, ve výsledku už tedy draci mají nějakých 375 milionů. Alita: Bojový anděl zvládla tento víkend jenom 7 milionů a se 72,2 miliony alespoň zdolala 72 milionů Johna Cartera. Pokud přežije nápor Captain Marvel, má šanci na 90 mega z Ameriky, jinak to bude někde okolo 85 mega. V Číně jsme na 112 milionech, tam se nakonec skončí někde okolo 130 - 140 mega. Film je teď celosvětově na 350 milionech a dá zřejmě nějakých 420 milionů, aby to nebyl takový trapas. Nová série z toho ale nebude, ledaže by Avatar 2 byl takový masakr, že Foxové s Disneym zaplatí pak Cameronovi cokoli.

Oscarovky samozřejmě dostaly vzpruhu. Zelená kniha šla znovu do širokého nasazení a utržila 4,7 milionu. Melodrama je na 76 milionech v Americe a od Arga jde o nejvýdělečnější Nejlepší film. Film se překvapivě chytl parádně v Číně, odkud dal 17 milionů a globálně je tak na 188 milionech. Spider-Man: Into the Spider-Verse vyrazil také do kin po celých Státech a utržil 2,1 milionu. Komiksový animák má 187 mega v Americe a 363 mega globálně. Zrodila se hvězda dostala jen 1200 kin, ale zato o dvanáct minut delší bonusový sestřih, aby oslavila výhru pro Nejlepší píseň. Tento víkend 1,8 milionů, 212 v USA a 427 globálně. A Bohemian Rhapsody v 839 kinech utržilo 975 000 dolarů, aby v Americe dosáhlo na 214 milionů a celosvětově na 868 mega. Menšího přilepšení se dočkala Favoritka, která za víkend utržila 0,8 milionu a celosvětově má 88 milionů. Free Solo potom 364 tisíc, celkově skoro 17 milionů. Což na dokument není zlé. Vice a If Beal Could Talk posbíraly nějaké drobné a to bylo v rámci oscarových filmů vše. Příští týden si pro desítky milionů přiletí Captain Marvel.

Zdroj: Forbes

Alita: Bojový anděl

14.02.2019 | USA, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Romantický
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Jak vycvičit Madeu | Fandíme filmu Box Office: Jak vycvičit Madeu | Fandíme filmu Box Office: Jak vycvičit Madeu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest