Box Office: Jak vydělat na drakovi 3

Box Office: Jak vydělat na drakovi 3 | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Dračí dobrodružství končí s parádními výsledky. Alitu zachraňuje Čína, ale důvody k radosti stejně nejsou.

Po globálním startu, který začal někdy počátkem ledna v Austrálii a pokračoval po různých zahraničních trzích, debutuje Jak vycvičit draka 3 konečně ve Spojených státech. A nutno říct, že s parádním výsledkem 55,5 milionů, což je druhá nejlepší animovaná tržba měsíce února po LEGO příběhu s 69 mega v roce 2014. Film dokonce završuje trilogii s nejlepším otvírákem série, a to i po započtení inflace. Jednička měla 43 mega a dvojka 49 mega. Marketing hodně tlačil "nostalgické zakončení jedné éry" a věřím, že producenti měli nahnáno, aby nedopadli jako LEGO příběh 2, protože Jak vycvičit draka souběžně doprovázelo asi 120 epizod seriálu. Diváci ale přejedení nakonec nebyli. Globálně je utrženo 275 milionů a příští víkend se startuje v Číně s předpokládanou premiérou okolo 30 mega.

Druhou novinkou je rozšíření z minulého víkendu Fighting With My Family. Podle kritiků rozhodně lepší biografické drama než Bohemian Rhapsody nebo Vice. Film je producentským dítětem Dwayna Johnsona a tvůrčím projektem Stephena Merchanta. Pojednává o wrestlerce Saraye Bevis, kterou ztvárnila Florence Pugh. Film bohužel moc nezabodoval a utržil jen 8 milionů. Naštěstí stál jen 11 mega, takže jestli vydrží a dá alespoň dvacítku ze Států, vše se v dobré obrátí.

Jak je na tom Alita: Bojový anděl? Dobré zprávy určitě přicházejí z Číny, kde sci-fi debutovalo s 62 miliony. To je lepší tržba než například Ready Player One, který to tam dotáhl z 61 mega na 218 milionů. Alita možná může čekat nějakých 170+ mega, což by přesně sedělo na poslední Piráty z Karibiku nebo Konga: Ostrov lebek. Špatné zprávy ale přináší USA, kde film spadl o 58 % a utržil ve druhém víkendu 12 milionů. Celkově je tak v USA na 60,6 milionech. Jak vycvičit draka sebralo hodně projekcí, ale film se i tak hraje především pro děti. Stovku rozhodně nedá a bohužel se zařadí s nějakými 80 - 90 miliony přesně mezi takové propadáky jako jsou Lone Ranger (88 milionů) nebo Terminator: Genisys (90 milionů). Opakuji, že film stál 170 milionů a čeká se 90 mega z USA, 200 v Číně, 220 ve zbytku světa. Alita by pak byla prvním půl miliardovým filmem, který nedal stovku ve Státech. Sequely nečekejte, pokud tedy někdo nechce opakovat Pacific Rim.

Aquaman jinak zdolal 1,138 miliardu dolarů globálně. Z toho 806 mega má jen ze zahraničí, čímž překonal Iron Mana 3 a stal se komiksovou sólovkou s nejlepším ne-americkým výdělkem. Potom už jsou jen všichni Avengers, z nichž první je jednička s 896 miliony. Dalších 90 mega už ale Aquaman nesežene? LEGO příběh 2 dostal silnou ránu od Draka a ve třetím víkendu má 10 milionů. Animák je na 83,6 mega, stovku dá, ale víc už ne. Globálně 136 milionů. Isn't It Romantic, parodie na romantické komedie, která je sama romantickou komedií, utržila ve druhém víkendu 7,5 milionů. Teď má skoro 34 mega z Ameriky a velké šance na padesátku. Ve zbytku světa půjde film rovnou na Netflix. 

A co oscarovky v předvečer předávání? Green Book je na 70 milionech v USA a celkově na 144 milionech globálně. Bohemian Rhapsody utržila masivních 860 mega globálně, čímž překonala i třeba takového Venoma s 855 mega. Zrodila se hvězda je na 424 mega, Vice na 63 mega globálně a s rozpočtem 60 mega jde o velký oscarový propadák. Favoritka dala 83 milionů celosvětově. BlacKkKlansman je jeden z největších hitů Spikea Leeho s 90 mega globálně za 15 mega vložených. Roma v kinech utržila dle dostupných údajů asi 4 miliony, nicméně její 15milionový rozpočet zaplatil Netflix především proto, aby snímek mohl nabízet na svojí streamovací službě. A Black Panther zmizel z kin hodně dávno, ale pro úplnost připomínáme, že celkem utržil 1,346 miliardy dolarů.

Zdroj: Forbes

Alita: Bojový anděl

14.02.2019 | USA, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Romantický
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Jak vydělat na drakovi 3 | Fandíme filmu Box Office: Jak vydělat na drakovi 3 | Fandíme filmu Box Office: Jak vydělat na drakovi 3 | Fandíme filmu Box Office: Jak vydělat na drakovi 3 | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest