The Master: Festival v Benátkách tleská vestoje

The Master: Festival v Benátkách tleská vestoje | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Jedna z filmových událostí roku už klepe na dveře. Pusťte si parádní trailery a těšte se na dokonalou filmařinu.

Premiéra netrpělivě očekávané novinky režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Až na krev) se blíží mílovými kroky, alespoň za mořem, tudíž je zcela namístě zrekapitulovat známé informace, prohlédnout si povedené trailery a přiblížit vám čerstvé ohlasy.

Snímek The Master jsme vám obecněji představili již dříve, tudíž není nutno podrobně rozebírat synopsi. Dramatický příběh se odehrává v 50. let minulého století ve Spojených státech a točí se kolem nové náboženské sekty, kterou založil charismatický, výřečný a přesvědčivý Lancaster Dodd (Philip Seymour Hoffman). Sekta postupem času nabírá na síle a počet příznivců se rychle rozrůstá. Jenže nic není tak čisté a jednoduché, jak se na první pohled může zdát. To moc dobře ví Doddův nejbližší spolupracovník a příznivec Freddie Sutton (Joaquin Phoenix), jenž postupem času začne pochybovat o nově nalezené víře a svém mentorovi.

Není žádným tajemstvím, že charakter zakladatele zmíněné sekty je volně inspirován postavou L. R. Hubbarda, což je zakladatel scientologické církve/sekty. Sám režisér informaci potvrdil a u příležitosti slavnostní premiéry svého posledního snímku na filmovém festivalu v Benátkách uvedl, že nedávno film pustil svému příteli Tomu Cruisovi, který je zapáleným scientologem a s Andersonem spolupracoval na dramatu Magnolia, a prý se na jejich přátelském vztahu nic nezměnilo. Cruisův nervózní a negativní postoj je celkem pochopitelný, protože například kreacionistický mýtus scientologie budí spíše rozpaky, jelikož na první pohled působí naprosto absurdním dojmem. Nicméně nechme se překvapit, jak moc se režisér inspiroval v myšlenkách scientologů. Je docela pravděpodobné, že půjde zejména o připodobnění Dodda k Hubbardovi a samotný náboženský systém bude vycházet ze zcela jiných myšlenek a předpokladů.

Jak jsem již zmínil, The Master si odbyl premiéru o minulém víkendu v Benátkách a reakce jsou extrémně pozitivní. Ihned odstartovala oscarová šuškanda, přičemž Andersonův poslední počin je už teď pasován na jednoho z favoritů nadcházejícího předávání zlatých plešounů. Do nebes je vynášena nejen bezchybná režie a precizní vedení hvězdného hereckého ansámblu, ale i chemie mezi dvěma hlavními charaktery a především neuvěřitelné herecké výkony obou klíčových protagonistů. Hoffman (Moneyball, HG: The Catching Fire) údajně ztvárnil zakladatele sekty naprosto báječně a kouká z toho další oscarová nominace. K podobnému výkonu je vždy třeba adekvátní protějšek, kterým je v tomto případě Phoenix (Znamení, Walk the Line), jenž z hlediska kvality za svým starším kolegou příliš nezaostává. Výjimečně kladné reakce dávají tušit, že Anderson odvedl kvalitní práci a bylo by velkou chybou tento projekt opomenout. My můžeme jen doufat, že český distributor nezklame a jednu z největších filmových událostí roku pošle i do tuzemských kin.

Už tak obrovská očekávání katapultují do nebeských výšek poslední dva trailery, ze kterých na vás z každého záběru dýchá hutná atmosféra a člověk si říká, že takhle nějak vypadá prvotřídní filmařina. V galerii naleznete dva nejnovější plakáty.

 

The Master: Final Theatrical Trailer

The Master: Trailer #2

Galerie: 2

The Master: Festival v Benátkách tleská vestoje | Fandíme filmu The Master: Festival v Benátkách tleská vestoje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest