The Master: Novinka P. T. Andersona ve dvou trailerech

The Master: Novinka P. T. Andersona ve dvou trailerech | Fandíme filmu
Jaké jsou první ohlasy na film? A co na něj říká Tom Cruise?

Je tomu už více než rok, co jsme vás poprvé (a také naposledy) informovali o novince Paula Thomase Andersona. Tou dobou ještě tato nábožensky tematizovaná látka neměla ani svůj oficiální název, ačkoliv v kuloárech se mluvilo především o titulu The Master. A právě pod tímto jménem nakonec v letošním roce také vstoupí do kin. Rozhodně přitom můžeme počítat s tím, že film budou provázet velká očekávání, ať už z důvodů, že se pouze jedná o nový počin mága Andersona, že si díky němu Joaquin Phoenix dost možná dojde pro Oscara nebo že dosud zveřejněné ukázky zatím působí skvělým dojmem. K dispozici máme k dnešnímu dni hned dva teasery, které by se však daly spíš označit za kratší klipy, poněvadž neoplývají klasickou střihovou strukturou.

V první ukázce nejvíce zaujme především Phoenix, jenž si spolehlivě krade veškerý prostor pro sebe, kromě něj pak i netradiční řemeslná stránka v podobě retro looku a také návykově rytmické hudby ne nepodobné té z Až na krev. Andersonův rukopis zkrátka z klipu čiší na sto honů, podobný případ přitom nastává i u ukázky číslo dvě, jež spatřila světlo světa před pár hodinami. Dojmy jsou velmi podobné, kromě Phoenixe se ovšem představuje i Amy Adams a také Phillip Seymour Hoffman v roli náboženského fanatika, který se bude hlavního hrdinu sužovaného hrůzami druhé světové války snažit získat na svou stranu. I v případě druhé ukázky jsou dojmy velmi pozitivní, ať už co se týče gradace nebo rozhodně konzervativnějšího a stravitelnějšího hereckého projevu Amy Adams, než na jaký jsme u ní zvyklí v rozpustilých komediích.

Cruise (ne)spokojený

V podobně nadšeném duchu se mimo jiné nesly i první reakce z Cannes, kde byl novinářům promítnutý čtyřminutový sestřih některých scén. Téměř všichni diváci pak nakonec zahltili internet velmi pozitivními dojmy a také zvědavostí, jež upínají k říjnu letošního roku, kdy má film premiéru. Ještě před ní se ovšem udála jedna poměrně zajímavá věc. Proslýchá se, že onen náboženský podtext Mastera velmi připomíná scientologická přesvědčení a také vznik samotné scientologie. Právě proto se PTA rozhodl, že hrubý sestřih snímku promítne Tomu Cruisovi, známemu to scientologovi a také kamarádovi, jehož obsadil do jedné z hlavních rolí své Magnolie. Cruise už předtím nebyl nejšťastnější z toho, jakým způsobem Anderson film uchopil, po jeho zhlédnutí však byly jeho dojmy o mnoho pozitivnější, ačkoliv měl s několika částmi stále menší či větší problémy. Jestli režisér půjde Cruisovi na ruku nebo ne, to se dozvíme asi až po premiéře, tento čin je nicméně minimálně hodný respektu. Asi ne každý tvůrce by se touto cestou snažil urovnat vzájemné neshody, možná by se spíše pustil do mediální slovní přestřelky, aby filmu udělal silnější PR. The Master by se měl do amerických kin podívat 12. října.

 

The Master: 2 trailery

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest