Hunger Games 2: Velká představovačka nových postav

Hunger Games 2: Velká představovačka nových postav | Fandíme filmu
Na které postavy se můžeme v dalším dílu těšit a kdo všechno byl zatím do nových rolí obsazen?

Filmová adaptace prvního dílu veleúspěšné knižní trilogie Hunger Games americké spisovatelky Suzanne Collins se stala celosvětovým hitem a je zcela logické, že chystané pokračování s podtitulem Catching Fire (Vražedná pomsta), by mělo být o stupínek epičtější a velkolepější podívanou. Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) a Peeta Mellark (Josh Hutcherson) se ve druhém díle musí vyrovnat nejen s pozicí šampiónů Hladových her, ale současně budou konfrontováni s následky svého vzpurného činu, když pod hrozbou sebevraždy v přímém přenosu donutili mocenské centrum ustoupit a vyhlásit dva vítěze. Přirozeně se vrátí všichni přeživší z jedničky a zároveň by měl být herecký ansámbl obohacen o nejedno zajímavé jméno.

V průběhu posledních měsíců jsme vás pečlivě informovali o castingových novinkách. Pojďme si shrnout, co momentálně víme o obsazení klíčových rolí. Bezesporu nejatraktivnější akvizicí je Philip Seymour Hoffman, jenž v roce 2006 získal Oscara za ztvárnění titulní role v životopisném dramatu Capote. Hoffman většinu divácké obce překvapil, když přijal roli architekta smrtících her – Plutarcha Heavensbeeho. Sám se vyjádřil pochvalně směrem k tvůrčímu týmu, avšak hlavním důvodem pro přijetí této úlohy bylo, že se mu velmi zalíbil charakter jemu nabídnuté postavy. Je pravdou, že Plutarch je v knižní předloze poměrně zásadní a významnou "veličinou", ovšem příliš prostoru na plátně asi nedostane.

Další castingové úlovky na sebe nenechaly dlouho čekat. Prvním je nadaná Jena Malone, jež si určitě pamatujete z epické fantasy šílenosti Sucker Punch Zacka Snyder. Americká hvězdička se ujme role Johanny Mason, což je bývalá vítězka Hladových her a jedna z klíčových postav v Catching Fire i třetím díle Mockingjay (Síla vzdoru). Ostatně Johanna není jedinou bývalou vítězkou her, se kterou se seznámíme v nadcházejícím sequelu, jenž vzniká pod režijním dohledem Francise Lawrence. Obsazena byla i role Mags, osmdesátileté veteránky, která taktéž opanovala jeden z předchozích ročníků. Chvíli se spekulovalo, že by snad mohla být vybrána oscarová Melissa Leo, nicméně nakonec se studio Lionsgate dohodlo s Lynn Cohen (Mnichov, Sex ve městě). Potvrzen byl i neznámý Bruno Gunn (Sons of Anarchy) pro roli hromotluka Bruta, taktéž předchozího vítěze.

Neustávají ani spekulace ohledně ostatních úloh, jež ještě čekají na své filmové tváře. Velmi důležitou roli Dioda by dle serveru Variety mohl získat americký komik Tony Shalhoub a jasno by v nejbližších dnech mohlo být i kolem Finnicka Odaira, což je bezpochyby jeden z nejdůležitějších charakterů v Catching Fire. Blízko k podepsání kontraktu je údajně Sam Claflin, jehož jste mohli zahlédnout jako prince Williama v dobrodružné fantasy Sněhurka a lovec. V menších rolích splátkyní se představí i herečky Meta Golding a Amanda Plummer.

Produkční práce by měly začít v nejbližší době a premiéra je ve Spojených státech naplánována na 22. listopadu 2013.

Zdroje: EW, Collider, Collider II, THR, Shockya, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest