Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga

Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 12 obrázků
Vedle nové upoutávky je tu několik slov tvůrců, kteří vysvětlují změny oproti staršímu filmu i oproti knižní předloze.

Hororová novinka Řbitov zviřátek se představuje v novém traileru. Fanouškům Stephena Kinga, nebo alespoň staršího filmového zpracování, není třeba příběh příliš představovat. Staré pohřebiště v lesích má moc vrátit život, a když Louisovi (Jason Clarke) při nešťastné nehodě zemře dcera, neodolá pokušení a přivede ji zpět ze záhrobí. Jak už to tak v hororech bývá, není tak docela stejná, jako dřív a navíc společně z ní přichází z říše mrtvých něco dalšího.

Tady se sluší udělat malou odbočku. Mluvím o tom, že Kingovi fanoušci příběh dobře znají, nejspíš je tedy překvapí, že Louisovi zemře dcera a ne syn. Podle producenta Lorenza di Bonaventury má změna prostý důvod: Syn Gage je opravdu hodně mladý. Dcera Ellie už je o něco starší, proto bylo možné od starší představitelky dostat daleko přesvědčivější herecké výkony a žádat od ní daleko náročnější scény.

Jinak se ale tvůrci dušují, že se snažili držet předlohy, jak jen mohli, což je jedna z věcí, která bude novou filmovou adaptaci odlišovat od té z roku 1989. Jednou z velkých změn bude například postava Zeldy. Zesnulou sestru Louisovy manželky Rachel hrál ve starších filmu dospělý člověk. Extrémně pohublý Andrew Hubatsek sice z role vytvořil ikonickou postavu, nicméně v novince se tvůrci chtějí držet předlohy a do role obsadily třináctiletou Alyssu Brooke Levine, která věkem zhruba odpovídá knižní předloze.

Tradicionalisté chtěli být tvůrci také v rámci natáčení. Chtěli se maximálně vyhnout digitálním trikům, za což se později proklínali, protože práce s živými kočkami, které si užili dosytosti, je extrémně komplikovaná. Ale tvůrci jsou přesvědčení, že to za to stálo, a že by digitální kočka nikdy nebyla dost dobrá. Strašení jako takové nemá sázet jen na lekačky, ale spíš se má snažit do hloubky zasít znepokojivou atmosféru. Závěrem dvojice režisérů Kevin Kölsch a Dennis Widmyer dodává, že úspěch hororu To nastartoval renesanci Stephena Kinga, tak by svou příležitost neradi promarnili. A podle amerických novinářů, kteří je během natáčení navštívili, to vypadá, že minimálně dělají vše proto, aby skutečně nepromarnili!

A teď už slíbený trailer a dole v galerii na vás čeká sada znepokojivých plakátů a fotek.

Řbitov zviřátek, který vychází z jednoho ze stěžejních románů Stephena Kinga, pojednává o doktoru Louisi Creedovi (Jason Clarke), který se přestěhuje s manželkou Rachel (Amy Seimetz) a svými dvěma dětmi na venkov ve státě Maine. V hlubokých lesích poblíž svého nového domu najdou ukryté mysteriózní pohřebiště. Rodinu postihne tragédie a v ten moment se Louis obrací na neobvyklého souseda, Juda Crandalla (Jonathan Lithgow), čímž odstartuje nebezpečný sled událostí, které osvobodí nepředstavitelné zlo, které bude mít strašlivé důsledky. Scénář adaptoval Jeff Buhler, režírují Dennis Widmyer a Kevin Kölsch. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 11. 4. 2019.

Zdroje: Slashfilm

Galerie: 13

Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga | Fandíme filmu Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga | Fandíme filmu Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga | Fandíme filmu Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga | Fandíme filmu Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga | Fandíme filmu Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga | Fandíme filmu Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga | Fandíme filmu Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga | Fandíme filmu Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga | Fandíme filmu Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga | Fandíme filmu Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga | Fandíme filmu Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga | Fandíme filmu Řbitov zviřátek: Nový trailer oslavuje renesanci Stephena Kinga | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest