Chystá se adaptace úspěšné videohry Deus Ex

Chystá se adaptace úspěšné videohry Deus Ex | Fandíme filmu
Po Splinter Cell a Assassins Creed je tu oznámení dalšího herního projektu.

Není tomu tak dávno, co jsme vás informovali o chystaném Assassinském projektu Michaela Fassbendera. Teď je tu však další studio, které by rádo s herními tvůrci přivedlo na plátna kin úspěšnou značku, kterou není žádná jiná než Deus Ex.

CBS Films nejsou žádným významným hráčem na filmovém trhu. Občas se u nich ale urodí něco úspěšného jako například Žena v černém, která si se sedmnáctimilionovým rozpočtem vystrašila 54 milionů, a i tentokrát bude studio cílit na jistotu. Ne však na fanoušky Daniela Radcliffa, ale na několik milionů majitelů videohry Deus Ex. Produkčně film vyvíjí dva pánové. První z nich je Adrian Askarieh, který má s adaptací videohry zkušenosti, pracoval totiž už na Hitmanovi. Druhý chlapík je ještě o něco zkušenější, jmenuje se Roy Lee a mezi jeho projekty patří například Kruh, Skrytá identita nebo chystaný Lego film či Godzilla. Do všeho samozřejmě budou mít co říct i vývojáři ze studií Square Enix a Eidos. „Nikdo nezná Human Revolution (Díl Deus Ex, ze kterého bude film primírně vycházet) lépe než tým, který ji vytvořil, a my se velice těšíme na budoucí spolupráci, od prvního dne až po dokončení filmu, který si tato hra zaslouží.“ říká ředitel CBS Films Terry Press.

Určitě už netrpělivě čekáte na lehké nastínění děje, tak tady je. Série Deus Ex čítá tři hry, z nichž chystaná adaptace Human Revolution je dílem zatím posledním, avšak dějové se jedná o prequel k ostatním hrám. Ten sleduje v blízké budoucnosti Adama Jensena, člena ochranky jedné nadnárodní korporace, která je, jako ostatní jí podobné, schopna kontrolovat svojí mocenskou silou národní vlády. Po teroristickém útoku na Detroitské středisko firmy je těžce zraněný Jensen nucen využít kybernetických implantátů a vydat se hledat viníka do noirového světa. Mezi hlavní motivy hry patří pozice gigantických korporací na mocenském žebříčku (tento rok se budou podobnému tématu věnovat i Wachovští v Atlasu mraků), chudoba, špionáž a etika potenciálního vylepšování lidského těla pomocí syntetických protéz.  Teď už jen dovést do zdárného konce adaptace Bioshocku s Uncharted a můžeme se těšit na pestré filmově-herní roky.

 

Deus Ex Human Revolution: Trailer na videoherní předlohu

 

Zdroj: IGN

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest