Kevin Smith odhalil budoucnost DC podle Zacka Snydera

Kevin Smith odhalil budoucnost DC podle Zacka Snydera | Fandíme filmu
Warner Bros.
Kevin Smith mluvil s lidmi, kteří pracovali na Justice League a vyptal se jich, jak měl příběh dál pokračovat.

Známý filmař, komiksový autor a podcaster Kevin Smith v jednom ze svých podcastů tvrdí, že mluvil s lidmi, kteří pracovali na Justice League Zacka Snydera a zná hrubé obrysy toho, jak se měl celý příběh dál vyvíjet. Už v minulosti se hovořilo o tom, že Snyderův příběh měl být celkem pětidílný, kdy prvním filmem byl Muž z oceli, tím druhým Batman v Superman, třetím Justice League a jako „čtyřka“ měla přijít Justice League 2. Smith teď tvrdí, že závěrečný snímek měla být zkrátka Justice League 3 a přidává další podrobnosti.

Justice League se sice při přetáčkách změnila, základní kostra však měla být zhruba stejná. Liga se měla utkat se Steppenwolfem a na konci se měly otevřít teleportační portály, tzv. „Boom Tubes“, skrze které měla Liga spatřit Darkseida. Podle některých výpovědí, které Smith slyšel, měla Liga Darkseida jen vidět, podle jiných mělo dojít ke kratičké přestřelce, než se Boom Tubes zavřely. Darkseid je Steppenwolfů nadřízený, který za celým útokem na Zemi stál.

V dalším filmu se Justice League společně s Green Lantern Corps měla vypravit na Darkseidovu planetu Apokolyps a přímo se s ním utkat. Mělo jít o vyloženě vesmírný film, který měl končit tragicky, porážkou Justice League a útokem Darkseida na Zemi. Zřejmě ještě v tomhle filmu měla být Země zdevastovaná. Třetí Justice League se měla odehrávat zpátky na Zemi, která je zdevastovanou pustinou, tak jak ji Batman viděl ve svojí noční můře v Batman v Superman. Tady se poslední zbytky hrdinů měli postavit Darkseidovi a konečně zvítězit.

Kevin Smith je někdo, kdo prokazatelně má vazby v Hollywoodu a je uvěřitelné, že s ním někdo ze štábu Justice League skutečně mluvil. Můžeme spekulovat o tom, zda by měl nějaký užitek z toho, kdyby si vymýšlel, popřípadě zda by z toho měli užitek lidé, kteří se Smithem mluvili. Několik otazníků nicméně Smithovo vyprávění vyvolává. Zaprvé, Smith tvrdí, že celou trilogii rozkreslil ve storyboardech komiksový výtvarník Jim Lee. Pro Snydera však dlouhodobě dělá storyboardy Jay Oliva. Ale je možné, že tentokrát to bylo jinak nebo si Smith spletl jméno.

Druhá nejasnost? Kevin tvrdí, že ve scéně z traileru, ve které Alfred někomu říká, že jej očekával, je záhadnou postavou Green Lantern. Někdo ze štábu prý Smithovi řekl, že celou scénu kvůli tomu nasvěcovali zeleným světlem. Když si scénu přehrajete, tak nějaké zelené světlo skutečně vidět je, na druhou stranu dřívější záběry ze zákulisí naznačovaly, že za Alfredem přišel jednoduše Superman. Mohla přijít dvojice postav? Mohl za Aflredem do dílny někdo přijít dvakrát? (Jednou třeba v potitulkové scéně). Dává smysl, aby Alfred Green Lanterna poznal? Nebo mohlo dojít k nějakému nedorozumění? Třeba se scéna skutečně svítila zeleně, ale s Green Lanternem to nemělo nic společného a šlo jen o Smithovu mylnou dedukci?

Scéna s Alfredem:

Zákulisí natáčení scény s Alfredem, v čase 0:22:

Jsou tu tedy jisté nesrovnalosti, nicméně jestli zbytek sedí, tak měl Snyder přichystaný opravdu nekonvenční příběh, u kterého asi ani nepřekvapí, že se jej vedení studia zaleklo...

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest