Bumblebee: Proč byl vystřižený Megatron a jakou měl mít úlohu

Bumblebee: Proč byl vystřižený Megatron a jakou měl mít úlohu | Fandíme filmu
Paramount
Zobrazit dalších 6 obrázků
Prajiskra, Megatron, John Cena a vůbec vše, co mělo být jinak.

Možná vás to překvapí, ale v Bumblebeem se měl objevit také Megatron. Film se snažil soustředit hlavně na žlutého hrdinu a ostatní roboti hráli jen okrajové role, nicméně tvůrci je předvést chtěli, zvlášť v úvodní akční scéně na Cybertronu. Největší pozornost k sobě logicky přitáhl Optimus Prime, ale objevit se měl také jeho odvěký oponent.

Když na Megatronu v rozhovoru byla dotázána scenáristka Christina Hodson, nechala otázku bez komentáře. Už to zavánělo dojmem, že něco tají. Sdílnější byl režisér Travis Knight, který prozradil, že se Megatron měl objevit v úvodní akční scéně na Cybetronu, jako děsivá ničivá síla, podobně jako třeba Sauron v úvodní bitvě Pána prstenů. Pak si ale tvůrci hodně rychle uvědomili, že v té době je Megatron vlastně zamrzlý na Zemi, takže se bitvy logicky účastnit nemohl.

Díky testovacím projekcím víme, že tvůrci zařadili Megatrona na jiné místo. Na konci filmu byla scéna, ve které agent Burns (John Cena) a spol. mluví o tom, že Sektor 7 má NBE-1, alias Megatrona, pod zámkem, avšak Autoboti se o tom nikdy nesmí dozvědět. Naopak Sektor 7 už měl o robotech předchozí informace. Jenže pak byl film docela výrazně přepsán a přetočen. Ve finální verzi se tvůrci rozhodli, že se Sektor 7 setkává s Transformery poprvé. Závěrečná scéna by tak nedávala smysl a byla vystřižena.

Mimochodem, vystřiženo a změněno bylo také několik dalších věcí. Agent Burns nejen že měl vědět o existenci Transformerů už dávno, ale také proti nim měl mít osobní vendetu – roboti zabili v původní verzi jeho blízkého přítele. Burns měl být také mnohem zápornější a méně humornou postavou. V přetáčkách však byl výrazně upraven. A zcela jiný měl být i úvod. Bitva o Cybetron ve filmu vůbec nebyla, vše začínalo na Zemi Bumblebeeho útěkem před Sektorem 7 a voiceoverem, který divákům vysvětlil, co se děje. Poslední velkou změnou prošla scéna, ve které Bumblebee poničí dům Charlie. Když dostane ránu elektřinou, měla jeho Prajiskra oživit několik domácích spotřebičů, se kterými následně měli Charlie a Memo bojovat.

Výše uvedené samozřejmě opět vyvolávají otázky o tom, jak vlastně snímek zapadá nebo nezapadá mezi ostatní Transformers filmy. Scenáristka Hodson si nad přímou otázkou opět umyla ruce a pouze řekla, že to je dotaz na její nadřízené. Režisér Travis Knight v jiném rozhovoru řekl, že kdyby byl zájem o pokračování, tak má v hlavě nápady na několik směrů, kterými by se dalo vydat, ale nezmínil nic o tom, zda by to znamenalo konflikt se staršími Transformers filmy nebo nikoliv.

To nás samozřejmě nijak nepřibližuje definitivní odpovědi, tak budeme muset vzít zavděk starším prohlášením producenta Loranza di Bonaventury, který tvrdil, že Bublebee není pro sérii tvrdým restartem, ale je to nový výchozí bod, ze kterého se dá pokračovat dál a vzít si z něj příklad. Jak si to vykládat? Původní filmy studio zřejmě nechce zcela škrtnout, ale moc dobře si uvědomuje, že byly hůře a hůře přijímané. Proto se děj přesunul do minulosti, kde se filmaři nemusí Transformery Michalea Baye nijak zvlášť zabývat, ale ani jim vlastně nijak zásadně neprotiřečí, pokud neudělají nějaký opravdu velký řez.

Co vy na to? Mrzví vás, že ve filmu Megatron chyběl? V galerii si jeho absenci můžete vynahradit spolu s jinými roboty.

Zdroje: io9, EW, Cinemablend, CBM, TFW 2005

Galerie: 7

Bumblebee: Proč byl vystřižený Megatron a jakou měl mít úlohu | Fandíme filmu Bumblebee: Proč byl vystřižený Megatron a jakou měl mít úlohu | Fandíme filmu Bumblebee: Proč byl vystřižený Megatron a jakou měl mít úlohu | Fandíme filmu Bumblebee: Proč byl vystřižený Megatron a jakou měl mít úlohu | Fandíme filmu Bumblebee: Proč byl vystřižený Megatron a jakou měl mít úlohu | Fandíme filmu Bumblebee: Proč byl vystřižený Megatron a jakou měl mít úlohu | Fandíme filmu Bumblebee: Proč byl vystřižený Megatron a jakou měl mít úlohu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest