Aquaman byl v některých zemích cenzurován

Aquaman byl v některých zemích cenzurován | Fandíme filmu
Warner Bros.
Důvod je docela úsměvný.

Pokud jste byli v kině na Aquamanovi, tak asi budete souhlasit s tím, že to byl neškodný film, který si bez problémů mohla užít celá rodina. 

Ale pozor, v některých zemích mají jiný názor. Došlo tam totiž k cenzuře téhle hitovky od DC. Vyšlo to najevo poté, co se objevily informace o tom, že v určitých státech netrvá Aquaman 143, ovšem 142 minut. 

Konkrétně je řeč o Saudské Arábii nebo Indonésii. A co vlastně ve verzi pro tyhle země chybí? Asi si budete ťukat na čelo, ale je to podvodní scéna, kde si dají Aquaman (Jason Momoa) a Mera (Ambert Heard) polibek.

Je to překvapivé s ohledem na to, že to není jediný "huban", který je ve filmu k vidění. Ty ostatní ale cenzoři ve filmu ponechali bez zásahu. Z nějakého důvodu se jim nelíbil pouze jeden, který se odehrával pod hladinou.

Není tajemstvím, že Saudská Arábie je poměrně příšná, pokud jde o projevy emocí na stříbrném plátně, ale zrovna tenhle polibek asi není něčím, co by mohlo narušit mravní vývoj mládeže. 

Ne, že by jeho absence měla výrazný dopad na děj filmu, nešlo o zlomový moment, ale je zbytečné, aby puritánští cenzoři takhle řádili.

Jen pro zajímavost, Aquaman je aktuálně s cca 943 miliony dolarů z celého světa nejúspěšnějším projektem ze současného DC filmového universa.

Zdroj: Rerelease News, BoxOfficeMojo

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest