Without Remorse: Další Tom Clancy na obzoru

Without Remorse: Další Tom Clancy na obzoru | Fandíme filmu
Co bylo před Jackem Ryanem? A kdo si zahraje jeho manželku? AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Without Remorse je ještě daleko, ale zrestartovaný Clancyho svět začne psát své dějiny na filmovém plátně už příští rok, kdy bude mít premiéru Jack Ryan. Premiéra byla čerstvě stanovena na poslední čtvrtletí 2013. Zároveň jsme se dozvěděli, že v případě úspěchu se s filmy o Jacku Ryanovi počítá minimálně jako s trilogií. Příběh bude pojednávat o tom, jak se třiadvacetiletý Ryan stal agentem CIA, potom co jako jediný přežil havárii vojenského vrtulníku (jak je naznačeno v Honu na ponorku) a záporák, kterého si zahraje Kenneth Branagh, bude Rus, který se pokusí narušit americkou ekonomiku. Podle Branaghových slov by se mělo jednat o hodně "současný příběh". (Deadline)

Tentokrát si přijdou na své příznivci románů Toma Clancyho a jeho série o Jacku Ryanovi, vynikajícím analytikovi CIA. Na toto téma byly v minulosti natočeny čtyři filmy, v kterých si Jacka Ryana postupně zahráli tři různí herci - Alec Baldwin, Harrison Ford a naposledy Ben Affleck. Nedávno se studio rozhodlo tuto sérii restartovat. Momentálně se proto rodí film podle románu Without Remorse, který vyšel v roce 1993. Z chronologického hlediska se jedná o první část této série, a hlavní postavou je tentokrát John Clark, člen speciální jednotky Navy SEALS během války ve Vietnamu. Po návratu domů z armády odchází. Jeho manželka Patricia nedlouho potom zemře při automobilové nehodě, jeho příští láska je unesena a John sám postřelen. Po zotavení se tak vydává na cestu pomsty a chladnokrevně vraždí jednoho člena mafie po druhém. Mezi tím si ještě jednou stačí odskočit do Vietnamu a po návratu do USA Johna osloví vedení CIA s nabídkou stát se agentem.

Zápletka vypadá jistě zajímavě, a nejinak je tomu i u plánovaného obsazení. Do role hlavního hrdiny by si studio Paramount přálo obsadit Toma Hardyho, jehož hvězda stoupá poslední dobou strmě vzhůru. Roli Johnova mentora v CIA, Williama Harpera, již údajně přijal Kevin Costner. Snímek by měl napsat a režírovat Christopher McQuarrie, což by měla být minimálně z hlediska scénáře dobrá zpráva - tento muž má na svém kontě například scénář k vynikajícímu filmu Bryana Singera Usual Suspects, nebo ke snímku Valkyrie s Tomem Cruisem v hlavní roli (momentálně točí Jacka Reachera, dalšího slavného románového hrdinu). Obsazení je však zatím spíše v rovině přání a ještě tedy není jasné, kdy a v jaké podobě snímek nakonec uvidíme. 

Tím však novinky okolo této série nekončí. Dále je třeba zmínut, že snímek Without Remorse nebude jedinou z nově zfilmovaných "clancyovek". Studio zároveň chystá film o hlavní postavě celé série, o Jacku Ryanovi, který se ve výše zmíněném knižním titulu objevuje pouze minimálně, jako vedlejší nedůležitá postava. Tento projekt, prozatím pojmenovaný jednoduše Jack Ryan, by měl režírovat Kenneth Brannagh, který režíroval například nedávnou komiksovou adaptaci Thor. V hlavní roli by se měl objevit Chris Pine, kterého si mohou diváci pamatovat jako kapitána Jamese T. Kirka z nedávného restartu Star Treku. Roli Jackovy ženy by měla ztvárnit Keira Knightley, a měl by se zde objevit i Kevin Costner, opět v roli Williama Harpera, který by mohl mít v této sérii úlohu určitého "pojítka" mezi jednotlivými filmy (podobně jako Nick Fury v Avengers). Na závěr dodám, že se spekuluje i o tom, že by tato postava do budoucna mohla dostat prostor v samostatném filmu. Víc o snímku Jack Ryan se dočtete v naší starší novince.

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest