Aladin: Nové fotky přinášejí první pohled na Smithe v roli džina

Aladin: Nové fotky přinášejí první pohled na Smithe v roli džina | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
K tomu fotky s dalšími postavami a tvůrci o přípravách filmu a jeho arabském nádechu.

Disney během Vánoc zveřejnil první fotky Aladina Guye Ritchieho, nejnovější hrané adaptace populárního animáku. Obrázky se setkaly s rozpačitým přijetím. Podle některých diváků fotky působí strojeně, nepříliš velkolepě, skoro jak nějaký lepší cosplay. Tak schválně v komentářích dejte vědět, jaké dojmy máte vy. Nejvíc komentářů sklidil Will Smith v roli džina, který vypadá prostě jako Will Smith s drdůlkem.

K tomu režisér Ritchie řekl, že závěrečná podoba džina ještě není dokončená a postava zřejmě bude modrá, tak jak jsou zvyklí fanoušci animované předlohy. Do role chtěl někoho, kdo bude působit jako nebezpečná síla, když vstoupí do místnosti, zároveň to měl být někdo charismatický, kdo postavu ztvární jako zveličenou verzi sebe sama. Jeden z manažerů Disneyho o Smithovi řekl, že do role dal kus ze svých frajírků z devadesátých let z Mizerů, Dne nezávislosti či z Fresh Prince. Podle Smithe je Džin tak trochu ješita a postava si svým způsobem uvědomuje, že je součástí příběhu – když jej Aladin poprvé vyvolá, tak je překvapený, že o něm mladík nikdy neslyšel. Že bychom dostali takového „Deadpoola tisíce a jedné noci“?

Aladina si zahrál Mena Massoud, který se zatím divákům do paměti zapsal hlavně rolí v seriálu Jack Ryan. Kvůli Aladinovi se musel naučit zpívat, tančit, jezdit na velbloudu a potápět se. Máme čekat klasického pouličního rošťáka, tedy postavu, jaké jsou vlastně Ritchiemu blízké. Jasmína (Naomie Scott) má daleko víc reprezentovat současné standardy. Postava bude průbojnější, samostatnější, dostala vlastní píseň a také dámskou společnici (služebnou Daliu v podání Nasim Pedrad), aby si pořád nepovídala jen s muži.

Vedle genderové vyváženosti si Disney samozřejmě dává velký pozor také na tu kulturní. Kromě výběru představitelů hlavních rolí byli i do ostatních úloh obsazeni herci z Blízkého východu a jižní Asie. Vizuální podoba fiktivního města Agrabah (pro které vyrostla obří kulisa) se inspirovala Marokem, Persií, Tureckem, viktoriánskými malbami a iznickou keramikou. K ruce byla armáda kulturních poradců. Jakkoliv však snímek čerpá z arabské kultury, Ritchie trvá na tom, že jde především o lidský příběh, ve kterém hrdinové musejí překonat překážky, které překračují hranice etnicity nebo kultury.

Disney je v poslední době za rozmanité příběhy z kulturně rozmanitých světů (Coco, Moana) celkem chválený, tak uvidíme, zda to klapne i v Aladinovi, anebo se strhne mediální bouře, která film bude pranýřovat pro kulturní necitlivost. V první řadě budeme doufat, že se z Aladina vyloupne povedená zábava.

Snímek se inspiroval Pohádkami tisíce a jedné noci a animovaným Disneyho muzikálem. Odehrává se na Blízkém východě a jeho hrdinou je Aladin, prostý chlapec z ulice, který sní o lepším postavení a lásce princezny Jasmíny. Ke štěstí mu pomohou létající koberec i džin z lampy, který dovede plnit vyslovená přání. Scénář napsal John August, režíruje Guy Ritchie, v hlavních rolích hrají Mena Massoud, Naomi Scott, Will Smith, Numan Acar, Marwan Enzari, Nasim Pderad a Nevar Negahban. České a slovenské datum premiéry je stanovené na 23. 5. 2019.

Zdroje: USA Today, Fandango, EW, EW II

Galerie: 12

Aladin: Nové fotky přinášejí první pohled na Smithe v roli džina | Fandíme filmu Aladin: Nové fotky přinášejí první pohled na Smithe v roli džina | Fandíme filmu Aladin: Nové fotky přinášejí první pohled na Smithe v roli džina | Fandíme filmu Aladin: Nové fotky přinášejí první pohled na Smithe v roli džina | Fandíme filmu Aladin: Nové fotky přinášejí první pohled na Smithe v roli džina | Fandíme filmu Aladin: Nové fotky přinášejí první pohled na Smithe v roli džina | Fandíme filmu Aladin: Nové fotky přinášejí první pohled na Smithe v roli džina | Fandíme filmu Aladin: Nové fotky přinášejí první pohled na Smithe v roli džina | Fandíme filmu Aladin: Nové fotky přinášejí první pohled na Smithe v roli džina | Fandíme filmu Aladin: Nové fotky přinášejí první pohled na Smithe v roli džina | Fandíme filmu Aladin: Nové fotky přinášejí první pohled na Smithe v roli džina | Fandíme filmu Aladin: Nové fotky přinášejí první pohled na Smithe v roli džina | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest