Kolik si vydělá šéf Disneyho? Napovíme, že je to pořádná raketa

Kolik si vydělá šéf Disneyho? Napovíme, že je to pořádná raketa | Fandíme filmu
Hollywoodské hvězdy si možná přijdou na nemalé peníze. Minimálně jeden filmový ředitel je na tom však ještě výrazně lépe.

Disney je obrovská firma. Jen v posledních letech pohltila Pixar, Marvel, Lucasfilm a nejnověji také 20th Century Fox. Do kin už filmová část posílá prakticky jen mnohasetmilionové velkofilmy pro celou rodinu, které pravidelně přepisují žebříčky návštěvnosti. A ty film potom nakonec stejně vlastně fungují především jako reklama na hračky, oblečení či zábavní parky, ve kterých se točí ještě daleko větší peníze. Tahle mašinerie by samozřejmě nemohla fungovat bez patřičného vedení. Na samé špici v současnosti stojí Bob Iger.

Iger se do společnosti dostal v roce 1996, když Disney koupil stanici ABC, kde byl Bob ředitelem. Následně dál stoupal po firemním žebříčku, až v roce 2005 definitivně převzal vedení. Právě za jeho vlády korporace provedla všechny výše zmíněné úspěšné akvizice. A právě kvůli další akvizici (akvizici Foxu) Disney chce, aby Iger zůstal v čele společnosti i nadále. Původně měl firmu v roce 2019 opustit, ale dohodl se, že zůstane až do roku 2021, aby dohlédl na integrování konkurenta pod vlastní střechu. V současnosti je Bobovi 67 let.

Až za pár let definitivně odejde, odnese si s sebou do důchodu parádní rentu. Už teď si vydělá ročně krásných 45 milionů (údaj z roku 2015), ale do budoucna bude ještě lépe. Podle informací serveru Deadline by si měl pan ředitel přijít za poslední čtyři roky svojí myšákovské dráhy na krásných 423 milionů dolarů. Nadpoloviční část akcionářů sice byla proti takhle vysoké odměně, ale komise, která o tom rozhodovala, mu s přihlédnutím na platné interní regule částku nakonec přiklepla, protože Igerova účast při začlenění Foxu je považována za naprosto zásadní.

Takže milé děti, vykašlete se na zpěvačky, popeláře, strojvůdce i doktorky. Až vyrostete, chtějte být ředitelem Disneyho.

Zdroje: Wiki, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest