Avengers: Loki nebyl tak prohnilý, jak jsme si mysleli

Avengers: Loki nebyl tak prohnilý, jak jsme si mysleli | Fandíme filmu
Disney / Marvel
Marvel zpětně žehlí reputaci svému nejoblíbenějšímu filmovému záporákovi.

Loki nikdy nebyl žádný svatoušek. Žádná zrada pro něj nebyla dost malá, žádná mocenská choutka dost velká. Zdaleka nejhorší však byl v prvních Avengers, kde zabil mnoho nevinných a plánoval zotročení či částečné vyhlazení celého lidstva. Oficiální encyklopedie na stránkách Marvelu Lokiho činy zlehčuje. Aniž by o tom totiž věděl, tak jakmile dostal od Thanose k užívání žezlo s vloženým Kamenem mysli, začalo jej žezlo nenápadně ovlivňovat a živit jeho nenávist k Thorovi a jeho milovaným pozemšťanům.

To je jen drobná změna, nebo svým způsobem něco o čem tvůrci mohou tvrdit, že to zamýšleli od počátku a jen těžko bychom to dokázali vyvrátit, protože v samotném filmu není prakticky nic, co by to vysloveně rozporovalo. Důležité je, že Loki touhle cestou dostává určité aliby na okamžiky, ve kterých byl nejkrvelačnější.

Pokud jste tedy kdykoliv v následujících filmech měli problém s tím, že je vám sympatický diktátor a masový vrah, tenhle krok Marvelu to maličko vylepšuje. Do budoucna se navíc s Lokim chystá minisérie pro službu Disney+, kde už nebude mít Thorovu podporu, a tak je potřeba, aby dokázal nějaké ty morální kvality vykazovat sám o sobě, pokud má být hrdinou Disneyho rodinné zábavy.

Zdroj: Marvel

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest