Avengers 2: Známe tvůrce Ultrona?

Avengers 2: Známe tvůrce Ultrona? | Fandíme filmu
Avengers: The Age of Ultron odhalují další a další střípky a my jsme je pro vás shromáždili.

Ze všeho nejdříve vás v dnešním výčtu střípků o Avengers 2 bohužel musíme upozornit na nepodloženou zprávu, která se v posledních dnech šíří o stvořiteli robota Ultrona, hlavního záporáka filmu. Už několikrát bylo potvrzeno, že ve filmu robota nestvoří Hank Pym, jako se tomu stalo v komiksech, a většina fanoušků se domnívá, že by jej v této úloze mohl nahradit Tony Stark. Teď to už už vypadalo, že je Tonyho přičinění definitivně potvrzené, ale nenechte se zmást.

Zprávu přinesl server Feature Film Casting, což je legitimní castingový server, který při hledání představitelů různých vedlejších rolí vypsal o Avengers 2 řadu nejrůznějších podrobností. Mohlo by se zdát, že castingový server má interní znalosti a může fungovat jako určitá „oficiální autorita“, avšak zdání klame. Když se do textu začtete podrobněji, velmi rychle vám dojde, že nějaký přepracovaný stážista rychle posbíral pár drbů z internetu, smíchal je bez přemýšlení s informacemi z IMDb a výsledkem je nedopečený paskvil, ve kterém se můžete dočíst takové perličky, jako že Joss Whedon režíroval Thora (IMDb ho tak vede, protože režíroval potitulkovou scénu). Pokud se tedy někde dočtete, že Tony je jako stvořitel Ultrona oficiálně potvrzený, není to pravda!

Daleko zajímavější tak je, co o Ultronovi a spol. prozradil v rozhovorech režisér Joss Whedon. Joss se přiznal, že robota jako záporáka navrhoval ještě předtím než přijal nabídku na režírování prvních Avengers. Ultron je jednak Whedonův osobní oblíbenec, ale také je podle režiséra někým, kdo dokáže hrdinům skutečně zatopit. Whedon zavtipkoval, že superhrdinský tým prostě nemůže bojovat s někým, jako je třeba Spider-Manův Vulture, s kterým by byli hoši hotoví přinejhorším za 20 minut. Pro Whedona je zajímavé také to, že Ultrona jsme stvořili my sami a teď se s ním musíme vypořádat. Není to žádná hrozba zvenčí. Tou by naopak měl být Thanos, který byl dlouhou dobu za záporáka Avengers 2 považován, avšak Whedon znovu opakuje, že pro tentokrát bude pouze temnou figurou v pozadí, a že dokonce nikdy záporákem Avengers 2 být neměl! Vyplní se tedy snad starší zprávy o tom, že by k vyvrcholení událostí s Thanosem mohlo dojít v Avengers 3?

A pokud byste měli záporáků málo, pak Whedon nezapomíná doplnit, že Scarlet Witch a Quicksilver také nejsou žádní svatouškové, a prozatím to vypadá, že minimálně po nějaký čas budou stát na opačné straně barikády. Představitelka SW se stále hledá, avšak jako Quicksilvera nejspíš opravdu uvidíme Aarona Taylora-Johnsona (Kick-Ass), který při žádném rozhovoru neopomene připomenout, jak mu nabídka role lichotí, jak jsou lidi z Marvelu bezva, jak je role šťavnatá a jak doufá, že vyjednávání nakonec klapnou. Akorát v jednom případě zažertoval, že si není úplně jistý, zda by mu slušely bílé vlasy. Tipoval bych, že zrovna přes tohle se Marvel nějak přenese ;-).

Zdroje: Total Film, Total Film II, CBM, Feature Filmcasting, MTV, io9

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest