Také Warner si otevře vlastní "Netflix"

Také Warner si otevře vlastní "Netflix" | Fandíme filmu
Po Disneym plánuje vlastní online půjčovnu také další velký hollywoodský hráč.

Je to tak vážení a milí, stejně jako Disney, bude mít vlastní streamovací službu i konkurenční Warner. V současnosti už WarnerMedia na bázi streamování provozují HBO GO, DC Universe nebo Machinimu, ale chystaný projekt je podstatně větší. Má cílit na daleko širší publikum, než třeba právě HBO a dokonce by mělo jít o platformu otevřenou dalším výrobcům obsahu. Objevily se například neoficiální zvěsti o tom, že Warner jedná se společností NBC Universal. Kdyby k takového dohodě opravdu došlo, tak by společně nabízená knihovna mohla být skutečně široká.

Warner má svůj obsah postupně stahovat z konkurenčních platforem, jako jsou Netflix a Amazon, zároveň však netrvá na exkluzivitě. Na mezinárodní scéně bude obsah nabízet stejným způsobe jako doposud a ve Spojených státech by minimálně televizní stanice měly mít možnost obsah Warneru pro svoje vysílání i dále kupovat. Celkově má být nová služba jedním ze způsobů, jak se společnost AT&T zahojí po tom, co celý Warner koupila za astronomických 108 miliard.

Co diváci mohou od nové služby čekat? Zřejmě knihovnu HBO, kolekci filmů a seriálů od Warneru, stejně jako nový obsah, vytvořený pouze pro novou službu. Sám Warner oficiálně prozradil, že chce nabízet základní balíček zaměřený na filmy, dále prémiový balíček s původní obsahem a blockbustery z kina, a pak ještě třetí variantu, která vedle dvou předchozích balíčků přidá ještě „rozsáhlou knihovnu Warneru a licencovaného obsahu“. Cena (nevíme které z variant) má být vyšší, než cena HBO GO (ta je v USA necelých 15 dolarů, tedy asi 330 korun). Smutnou zprávou je, že zpočátku bude Warner nabízet službu jen v USA, mezinárodně se rozšíří až později. Nová služba má být spuštěna v závěru příštího roku.

Zdroje: Variety, Variety II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest