V zajetí démonů 3: Vrah posedlý démonem se dostane k soudu

V zajetí démonů 3: Vrah posedlý démonem se dostane k soudu | Fandíme filmu
Warner Bros.
James Wan potvrdil, o čem bude třetí Conjuring.

Příběh V zajetí démonů 3 produkce dlouho drží pod pokličkou. Kdysi se mluvilo o tom, že by se snad mohli objevit vlkodlaci, následně jsme dostávali neurčité odpovědi v tom smyslu, že film bude „jiný“. Teď producent James Wan konečně potvrdil, co ve snímku uvidíme. Jde o další příběh inspirovaný skutečnými událostmi, který bude pojednávat o muži souzeném za vraždu, který se poprvé v americké historii hájil tvrzením, že byl v momentě hrůzného činu posedlý démonem. Wan dodává, že zatímco ve spin-offech se tvůrci série vyřádí a užijí si trochu legrace, v hlavní sérii se snaží držet trochu zpátky a dbát na fakt, že se inspirují skutečnými lidmi.

Případ se stal v roce 1981 ve státě Connecticut. Příběh, tak jak jej popisují Warrenovi, začíná spolu s rodinou Glatzelů. Ta si pronajala nové bydlení a už při úklidu jedenáctiletý syn David tvrdil, že vidí starého muže. Postupně se začal chovat divně, měl nevysvětlitelné škrábance a trpěl nočními můrami a vizemi. Mělo dojít i na klasické promlouvání v cizí řeči, levitaci, zmítání atd. Byli přivoláni Warrenovi a došlo k sérii exorcismů katolickými kněžími. Při jednom z vymítání byl údajně přítomný i jistý Arne Johnson. Ten měl démona v chlapcově těla vyzývat, aby přeskočil do něj. To se údajně mělo stát. Arne posléze začal vykazovat podobné příznaky jako chlapec a později během hádky ubodal nožem k smrti zaměstnavatele svojí ženy.

Uvidíme, jak bude příběh pojatý, námět pro zajímavé drama určitě v událostech hledat lze. A zvlášť vzhledem k soudnímu aspektu je skutečně příběh od předchozích Conjuringů trochu odlišný. Celá série je nicméně ve svojí inspiraci skutečnými událostmi poněkud problematická. V reálu nevíme, zda Warrenovi byli šarlatáni, nebo skutečně věřili tomu, že jsou svědky nadpřirozených jevů. Tak či tak, v existenci různých démonických posednutí rozhodně nevěří západní medicína a minimálně z jejího pohledu nelze chápat konání Warrenů zrovna pozitivně (nemluvě o tom, jak jejich mediální vystupování následně působilo společensky). Legitimizovat a oslavovat takové lidi tím, že je vykreslíte jako srdečné sympaťáky, kteří bez sebemenší pochybnosti bojují s reálnými nadpřirozenými jevy, tak není úplně šťastné...

Režíruje Michael Chaves, v hlavních rolích se vracejí Patrick Wilson a Vera Farmiga, datum české premiéry je stanovené na 10. 9. 2020.

Zdroje: Bloody Disgusting, Bloody Disgusting II,

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest